Nagy Viktória díszlet-jelmeztervező munkáiból nyílt kiállítás a Jókaiban

2022. április 23. 12:15 | Papp Ádám Sándor

Pénteken koraeste nyílt meg a Békéscsabai Jókai Színházban Nagy Viktória díszlet-jelmeztervező művész kiállítása. A tárlat 18 és 19 óra között szabadon látogatható előadásnapokon.

– Régi hagyomány, hogy színházunkban a bemutatók alkalmából valamilyen kiállítást megnyitunk, így van ez most is a "A Zorba, a görög" című musical premierje előtt. Nagy Viktória 25 évesen debütált az Operaházban és azóta több, mint 90 előadás születésében működött közre tervezőként és az ország legrangosabb színpadain is láthatóak voltak munkái. Fest, illusztrációkat készít, színházi plakátat, díszleteket és jelmezeket tervez. Alkotó munkáját számos elismeréssel jutalmazták: Magyar Teátrum Díjas, jelenleg pedig a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa, valamint látványtervezést tanít a Budapesti Metropolitan Egyetemen – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a tárlatot Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

A díszlet-jelmeztervező művész munkáit a közelmúltban bemutatott Tihany tündér és Az ajtó előadások látványvilágában is megcsodálhatta a közönség. A kiállításon korábbi munkái mellett festmények és díszlet-, jelmeztervek is láthatók, valamint az erre az alkalomra kikölcsönzött jelmezek is megtekinthetőek az Operaház Varázsfuvola és a Bánk Bán előadásaiból.

– A kiállított darabok mindegyike rendelkezik személyes történettel, minden egyes darab, vagy film elkészítése mögött külön történet van, barátságok köttettek. Nagyon szeretem például az éj királynője ruháját a Varázsfuvola darabból, amelyet Mikósa Erika viselt és nagy sikerrel ment a szombathelyi Iseumban a szabadtéri játékok során. Különlegessége az ennek a ruhának, hogy magát az anyagot is a terveim alapján szőtték össze, hogy különböző három-négy színárnyalatot tudjon a reflektorfényben produkálni, mint az éj királynője szerep felemelésére – részletezte Nagy Viktória. 

A tárlat 18 és 19 óra között szabadon látogatható előadásnapokon.

Galéria

További programok »

FEL