Kétszereplős vígjáték a Jókai színházban

2018. február 16. 11:47 | Zsíros András

Egy 24 óra alatt lezajló szerelmi történetet visz színpadra a Békéscsabai Jókai Színház. A Hajnalban, délben, este című vígjátékot Tege Antal rendezi. A két szereplő Földesi Ágnes és Czitor Attila már meg is kezdték az olvasópróbákat.

Egy lány és egy fiú ülnek egy padon, köztük pedig egyre erősödik a kapcsolat. Leegyszerűsítve erről szól a három szakaszra osztott történet, amelynek fordulatos cselekménye arra keresi a választ, lehetséges-e halálosan szerelembe esni egyetlen nap leforgása alatt.

– Én hála Istennek egy „szerelem első látásra kapcsolatban” vagyok. Bár én nem Olaszországban ismerkedtem meg egy padon a kedvesemmel, hanem itt, Békéscsabán valamelyik téren, az én történetem is megmutatja, hogy van ilyen, úgyhogy közel áll hozzám ez a szerep – árulta el Földesi Ágnes.

Miután csak a két szereplőt látjuk a színpadon, igazi kihívás és jutalomjáték is egyben a színészeknek, hogy előadásuk segítségével az érzelmek sokféleségét élhetik át majd a nézők.

– Azt az érzést próbáljuk visszaadni, amikor szerelembe esünk, azt az érzést, amikor féltékenyek vagyunk, és azt, amikor kibékülünk. Ez így egy szép, nagyon kerek egész történetet alkot – fogalmazott Czitor Attila, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze.

A darabot a múlt század elején alkotó olasz szerző, Dario Niccodemi írta, magyarra pedig Bálint Lajos fordította.

– Abból fakad az író és a fordító humora is, hogy olyan érzésekről, érzelmekről beszél, ami a néző életében is megfogalmazódott már, csak nem mindig beszélünk róla. Kicsit ismerős lesz egy-egy mondat, ő is mondott ilyet, ő is füllentett így a párjának, ő is azt mondta, vagy ő is éppen azt csinálta. Az adja majd a nézőknek a humorforrást, hogy ismerősek lesznek a szövegek, a szituációk – fogalmazott az előadás rendezője, Tege Antal.

A darabot március 8-án mutatják be a Békéscsabai Jókai Színház Stúdiószínház termében.

 

 

 

További programok »

FEL