Színmű a színműben – A szerelem árnyoldalát mutatja be a Vénusz nercben

Egy új, 18 éven felülieknek szóló előadásra készül a Békéscsabai Jókai Színház. David Ives: Vénusz nercben című darabja kétszereplős színmű, amelyet Tege Antal rendez. Az előadást először február 20-án láthatja a színházkedvelő közönség.  

 

 

A történet középpontjában egy fiatal színésznő áll, aki egy színházi meghallgatásra érkezik. A darab, amelyet a rendező színpadra alkalmaz, egy 1870-ben íródott regény és azt feszegeti, hogy létezik-e olyan szerelem, amiért az ember képes teljesen feladni önmagát úgy, hogy rabszolgaként létezzen.

– A két főszereplő élete és a darab időközben összefonódik. Egyszer csak arra döbben a néző, hogy már nem is tudja, hogy a szereplők a darabot próbálják vagy a saját életükről beszélnek. Vonzalom alakul ki a színésznő és a rendező, a színpadra alkalmazó között, de két olyan karizmatikus egyéniség találkozik, akik valamilyen szinten kioltják egymást –  fogalmazott az előadás kapcsán Tege Antal rendező, aki hozzátette: az előadás címéből kiindulva a darabnak van egyfajta istennői szerepköre is, amely arra világít rá, hogy egy férfinak nem érdemes az istennőkkel szórakoznia.

A szereplők – Czitor Attila és Földesi Ágnes Villő – szerint az előadás nagyon komoly mondanivalókat tartalmaz, leginkább a szerelem árnyoldalaira fókuszál.

– Azért szeretem nagyon ezt a darabot, mert nem mondja ki azt, hogy egy párkapcsolatban hogyan kell viselkednünk és azt, hogy mi a jó és mi a rossz minta. Egyszerűen csak állít és ábrázol: tényeket, mintákat, viselkedésformákat és olyan szituációkat, amelyek bemutatják, hogy ezek hogyan csattannak, súrlódnak, csiszolódnak össze. Ezeknek a dinamikáját követhetjük nyomon az előadás során –  tájékoztatott Földesi Ágnes Villő.

A darab korhatáros, leginkább összetettsége és értelmezése miatt szól csak felnőtteknek.

Megosztás:

Címke: , , , , ,