Szarvas Péter: Békéscsabát sem kerülte el a koronavírus-járvány

2020. október 21. 18:41 | Varga Diána

Egyre több intézményben van jelen a megbetegedés – hívta fel a figyelmet a békéscsabai polgármester szerda este, közösségi médiás oldalán közzétett videójában.

A városvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy hazánkban egyre többen fertőződnek meg koronavírussal, a járvány pedig Békéscsabát sem kíméli. Ahogy azt a nap folyamán a behir.hu közzétette, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. több dolgozója fertőződött meg, emiatt november 2-áig szünetel a 7.TV adása – de a leállás a behir.hu és a Csabai Mérleg működését nem befolyásolja. Jelezte, hogy az oktatás-nevelési, szociális és egészségügyi téren is több békéscsabai fertőzöttről tudni.

Fontosnak nevezte, hogy mindenki tartsa be a járványügyi hatóság előírásait és ajánlásait; viseljen mindenki maszkot mindenhol, ahol csak lehet, mossunk alaposan kezet, szellőztessünk gyakran és tartsuk a szociális távolságot, minimalizáljuk a személyes találkozások számát, kerüljük a nagyobb rendezvényeket. Egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy aki észleli magán a megbetegedés tüneteit, vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával. Minden csabaitól azt kérte, viselkedjen felelősségteljesen és segítse a másikat. 

FEL