Szakmák éjszakája a Békéscsabai Szakképzési Centrumban

2018. április 15. 11:21 | behir

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) harmadik alkalommal rendezte meg pénteken a Szakmák éjszakája című országos pályaorientációs programját.

A rendezvényt Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója és Herczeg Tamás tanácsnok nyitotta meg. Mint elhangzott: Békéscsaba a szakképzés tekintetében aktívnak mondható, az itt szakmát tanuló diákok száma folyamatosan nő. A BSZC szívesen tárja ki kapuit, hogy bárki személyesen tájékozódjon az ott folyó képzésekről és arról, hogy milyen a hangulat az iskolában.

Herczeg Tamás az intézmény értékeinek méltatása mellett kiemelte azt is, hogy az elmúlt két-három esztendőben Békéscsabán több mint egymilliárd forint értékben történtek beruházások, fejlesztések az oktatásban. Hozzátette: Magyarországon jelenleg 44 szakképzési centrum működik, és a békéscsabai a legjobb öt között van.

A szakmák éjszakáján az érdeklődőknek lehetőségük volt kipróbálni a BSZC képzési palettáján található szakmákat és beszélhettek a cégek, vállalkozások képviselőivel is. Bemutatkoztak azok a vállalkozók, akik segítik, szponzorálják a különböző szakmákat. Eljöttek többek között a legnagyobb fémmegmunkálók képviselői, láthattak az érdeklődők hibrid autókat, bemutatót tartottak például a cukrászok, de a nyomdaipari terület is.

– Azért nagyon jó egy ilyen rendezvény, mert valóban a lehetőségek széles skáláját vonultatja fel, így jól tudnak tájékozódni a pályaválasztás előtt állók. Ha pedig valami megtetszik, el tudjuk mondani, hogy az intézményben hol és mit tud megtanulni, a vállalkozó pedig el tudja mondani, hogy a megszerzett képesítéssel ott el tud-e helyezkedni, és mennyit kereshet majd – mondta el Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója, kiemelve, hogy képzéseik a piaci szükségletekhez igazodnak.

 

FEL