Szabadtéri Ovi-Sport pályát adtak át Békéscsabán

2019. április 25. 10:35 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Hivatalosan is átadták a harmadik békéscsabai Ovi-Sport pályát a Tündérkert Óvodában. A létesítményt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány, a Magyar Röplabda Szövetség és a békéscsabai önkormányzat együttműködésének köszönhetően építették meg a megyeszékhelyen.

 

 

Az óvodások ünnepi műsorral készültek az eseményre. A köszöntő beszédeket követően a gyerekek és a BRSE utánpótlás játékosai is segédkeztek a sportpálya átadóján.

- A társasági adótörvény által lehetővé tett sporttámogatások révén a Magyar Röplabda Szövetség és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány együttműködésében kiírt pályázati forráshoz biztosított a város önerőt – mondta el Szarvas Péter. A polgármester hozzátette: a békéscsabai önkormányzat ezzel is szeretné ösztönözni a legfiatalabbakat arra, hogy megszeressék a mozgást.

– Ebbe a folyamatba jól illeszkedett az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány pályázati felhívása, amelyre Békéscsaba is pályázott, és három csabai oviban tudtunk kültéri ovi-sport pályát építeni – hangsúlyozta Szarvas Péter. Hozzátette: az alapítvány támogatásának köszönhetően a város három óvodájában, a Manóvár Óvodában, a Hajnal utcai óvodában és a Tündérkert, Szegfű utca 11.sz. telephely óvodájában létesült körbekerített sportpálya.

Az alapítvány elnöke hangsúlyozta: a Magyar Termék Nagydíjas és Innovációért Nívó Díjas pálya különlegessége, hogy több sportág alapjainak elsajátítására is lehetőséget ad.

– Amikor a hazai röplabda szövetséget megkerestük, hogy egészítsük ki az Ovi-Foci, és az Ovi-Kézi programunkat, akkor szerencsére a vezetőség az első pillanatban nyitott volt erre. Azt mondták, hogy nekik már van egy működő programjuk, ehhez pedig infrastruktúrát és eszközkészletet kellene biztosítani minden óvodában, így lenne teljes ez a kezdeményezés. Így indult el az együttműködésünk és ennek köszönhetően jutottunk el ide is Békéscsabára – emelte ki dr. Molnár Andrea.

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke hozzátette: a szervezet nem csupán a pályát építi meg, hanem megfelelő eszközkészletet is biztosít ahhoz, hogy a gyerekek elsajátíthassák a sportágak mozgáskultúrájának alapjait.

– A pedagógiai programunkhoz szervesen illeszkedik ez a kezdeményezés. A gyerekek a játékon keresztül tanulják meg a labdavezetési és különböző fejlesztő gyakorlatokat, így szinte észre sem veszik, hogy tanulnak, mert játékosan történik a fejlesztés – erről már Hrabovszki Zoltánné, a Tündérkert Óvoda intézményvezetője beszélt.

A békéscsabai egyesület sikereinek, valamint az elvégzett szakmai munkának köszönhetően egyre több lányt vonz a röplabda. A BRSE edzői az óvodapedagógusokkal közösen tartanak labdás foglalkozásokat négy békéscsabai óvoda hat tagintézményében.

– Nagyon jó az összhang és az együttműködés az egyesület, illetve az óvodák között. Egy együttműködési megállapodást kötöttünk, és hetente egy vagy két alkalommal edzéseket, vagyis inkább foglalkozásokat tudunk tartani. Nem nevezném edzéseknek, mert ez még a koordinációs fejlesztésről és a labdával való ismerkedésről szól – mondta el Kormos Mihály, a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE szakmai igazgatója.

Az eseményen Békéscsaba polgármestere bejelentette, hogy a közgyűlés áprilisi ülésén döntött arról, hogy a város újabb Ovi-Sport pályára nyújt be pályázatot a közeljövőben.

 

További programok »

FEL