Soron kívüli közgyűlés: Dr. Ferenczi Attiláról is megemlékeztek

2022. március 23. 16:21 | Papp Ádám Sándor

A békéscsabai közgyűlés március 23-án, szerdán délután tartott soron kívüli ülést a városháza dísztermében.

Az ülés elején a képviselőtestület megemlékezett dr. Ferenczi Attiláról, aki március 18-án hosszantartó, súlyos betegsége után elhunyt. A közgyűlés tagjai néma csenddel, majd egyesével egy szál fehér rózsával tisztelegtek a nagyterem közepén elhelyezett fényképénél. 

A megemlékezést követően a képviselők az első napirendi pontban foglaltakat 12 igennel – Szarvas Péter polgármester, Dancsó Tibor, Fülöp Csaba és Miklós Attila önkormányzati képviselők hiányában – elfogadták, így az önkormányzat dr. Ferenczi Attilát a saját halottjának tekinti, a temetési költségeit teljes mértékben viseli, és sírjára koszorút helyez el.

A grémium 12 igennel elfogadta az idén áprilistól életbe lépő Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központban az ellátások és szolgáltatások intézményi térítési díját. A képviselők a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ ellátásaira megállapított intézményi térítési díjak, valamint az önkormányzat által fenntartott Békéscsabai Életfa Idősek Otthonában a szociális ellátások intézményi térítési díjairól, de a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról és a gyermekétkeztetés térítési díjairól döntöttek, amelyek szintén április elsejétől lépnek hatályba.

A testület továbbá döntött arról, hogy az önkormányzat 2022-ben 6 millió forintot különít el költségvetéséből a szociális alapbiztosítást nyújtó szolgáltatók feladatellátásra. A képviselők végül megszavazták azt is, hogy a város három közművelődési feladatot ellátó szervezettel köt megállapodást. Mindhárom szervezet részére a tavalyinál 50 ezer forinttal többet, 400 ezer forintot biztosítanak idén. 

További programok »

FEL