Röplabda: Szlovéniában vívná ki az előnyt a BRSE

2020. január 22. 08:06 | Papp Ádám Sándor

A nemzetközi kupaporondon folytatja mérkőzésdömpingjét a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. Az ötszörös magyar bajnok BRSE a Challenge Kupa legjobb 16 együttese között a Calcit Kamnik együttese ellen lép pályára csütörtökön, magyar idő szerint 20 órákor.

A klub kedden jelentette be hivatalos oldalán az új névadó szponzor kilétét: a csabai lányok felnőtt csapata a hazai bajnokságban Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE, míg a nemzetközi porondon Swietelsky-Békéscsaba néven szerepel a szezon hátralévő részében. A BRSE a 2020-as évet a bajnokság első feléhez képest jelentősen átalakított kerettel kezdte meg. A változtatás meghozta eredményét, hiszen a viharsarki gárda 3:1-re győzött az Extraliga listavezető, Kaposvár otthonában.

– Nagyon örülünk annak, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni a 2020-as évet. Két új játékosunk is van, a megújult csapat közel két hete dolgozik együtt. Csütörtökön kemény mérkőzésre számítunk, de az a legfontosabb, hogy megszerezzük az előnyt a párharcban – fogalmazott Pekárik Eszter, a csapat egyik centere.

A klub a szezon előtt célként tűzte ki, hogy minél tovább jussanak a nemzetközi sorozatban.

– A Challenge Kupában idén cél a továbbjutás a Calcit Kamnik ellen, hiszen deklaráltuk azt, hogy szép tavaszt szeretnénk a nemzetközi kupaporondon. Úgy gondolom, hogy a szlovén élcsapat verhető, ettől függetlenül nagyon komoly párharcra számítok. Jó, hogy idegenben kezdünk és a második mérkőzés Békéscsabán lesz, ahol reményeink szerint szurkolóink támogatásával ki tudjuk vívni a továbbjutást – emelte ki Baran Ádám klubelnök.

A felek a Swietelsky-Békéscsaba Calcit Kamnik párharc első mérkőzését Szlovéniában csütörtökön, 20 órától játsszák. A visszavágót február 6-án 18 órától rendezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

További programok »

FEL