Újra a győzelem útján - galériával

2020. január 18. 15:05 | Kovács Dávid

A Kaposvár elleni sikerrel javított mérlegén a BRSE.

Átalakult kerettel, új edzővel kezdte a bajnoki szezont az ötszörös bajnok csabai együttes. Az első mérkőzések pedig álomszerűen alakultak: Molcsányi Ritáék remek játékkal nyertek a Vasas otthonában és az előzetesen kötelezőnek tűnő győzelmeket is hozták. Úgy tűnt, minden a helyén van!

Aztán jött a megtorpanás, ami egy fiatal csapatnál törvényszerű. Fájó vereség a Kaposvártól, a Nyíregyházától és a Vasastól bajnokin, ráadásul hazai pályán. A legnagyobb sebet azonban az Újpest elleni kupakiesés jelentette, a csabai visszavágón két szett után ünnepeltek a fővárosiak. És megtörtént az, amire az elmúlt években nem volt példa: a szurkolók közül többen haza indultak még a mérkőzés közben... Ki szomorúságában, ki bosszúsan, ki csalódottan. És szinte csend honolt a városi sportcsarnokban...

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A klubvezetés nem is tétlenkedett a téli szünetben: a szakmai stáb megvált Barbara Dapictól és Ashley Evanstől, akik nem tudtak olyan egyenletes teljesítményt nyújtani, amire ennek a csapatnak szüksége lett volna. Érkezett Tanja Grbic, aki az elmúlt években Franciaországban bizonyított, valamint Milagros Collar, aki szintén nem ma kezdte a szakmát.

Pár nap közös munka után pedig már a listavezető otthonában kellett bizonyítani: a csabai lányok pedig bizonyítottak! Karla Klaric újra több mint húsz pontot termelt, Milagros Collar hozzátett tizenhatot, Molcsányi Rita ezúttal is minden labdát elért, Tanja Grbic jól osztogatott, a centerek is húsz pont felett zártak.

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

Nem is maradt el a siker, 3-1-es győzelmével a BRSE megadta az esélyt magának, hogy előrébb lépjen a tabellán az alapszakasz végéig. Ugyan nem lehet még bajnokcsapatként emlegetni ezeket a lányokat és nem is szabad, mert nagyon jó ellenfelekkel kell megküzdeni a fényesebb érmekért. Ráadásul még nagyon hosszú a szezon és a listavezető sem tett le arról, hogy visszavágjon a pénteki vereségért!

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

De a csapat visszatért a győzelem útjára és újra reményt adott a szurkolóknak. Azoknak, akik a vereségek közepette is kitartottak a lányok mellett, azoknak, akik borúsabbnak látták a helyzetet pár hete, és azoknak, akik csalódottan hagyták el a csarnokot a kupakiesés után!

Újra a győzelem útján! Remélhetőleg erről már nem térnek le a csabai lányok!

 

Galéria

További programok »

Sport

Idén is megtartják az utánpótlás kick-box világbajnokságot

A felnőttek decemberi Európa-bajnokságához hasonlóan még az idén megrendezik a 18 éven aluli kick-boxosok világbajnokságát is. A sportág világszervezete, a WAKO úgy döntött, hogy az utánpótlás vb-re az augusztus végi időpont helyett november 13. és 22. között kerül sor Belgrádban.
18:45
FEL