Röplabda: Gyenge csabai játék és kaposvári siker a Viharsarokban - galéria

2019. november 8. 19:40 | Kovács Dávid

A BRSE 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Kaposvár ellen.

A kaposvári együttes kezdőcsapatában több korábbi békéscsabai játékos, Tálas Zsuzsanna, Szpin Renáta és Tanja Matic is helyet kapott. Ráadásul az a Sasa Nedeljkovic irányítja a somogyi csapatot, aki két sikeres szezont töltött a BRSE kispadján. A hazaiak kezdőjében nem volt meglepetés, újra Pekárik Eszter volt ott az együttesben a Szombathelyen kezdő Bodovics Hanna helyén.

A vendégek kezdtek jobban és szerezték az első három pontot, de a BRSE gyorsan reagált és Barbara Dapic révén gyorsan egyenlített. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd amikor először vezetett a Csaba, Sasa Nedeljkovic rögtön időt kért (14-13). A BRSE ugyan három ponttal is meglépett, de a Kaposvár pillanatok alatt egalizált, majd Matic révén fordított is, így Vasja Samec Lipicer is magához rendelte csapatát (17-18). Sőt, két újabb vendég pont után ismét a hazai mester nyomta meg az időkérést jelző gombot (17-20). A csabai együttes a szett hajrájában is pontatlanul játszott, míg a Kaposvár élt az adódó lehetőségekkel és szűk félóra alatt előnyt szerzett (19-25).

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A második szettet a BRSE nyitotta jobban, Dapic egyszer lábbal (!) is játékban tartotta a labdát, az akciót Karla Klaric fejezte be (5-2). A BRSE koncentráltabb játékot nyújtott, Nedeljkovic pedig gyorsan időt is kért (8-3). A vendégeknek jót tett a rövid szünet, négy ponttal közelebb zárkóztak. A csabaiak nyitásfogadásban és szervajátékban is gyengén teljesítettek, így a Diamant egyenlített, ez pedig csabai időkérést hozott magával (11-11). A vendégek a csabai hibákat kihasználva és egy-két jó akciót vezetve előnyősebb helyzetből várták a játszma hajráját (17-21). A BRSE jó mezőnymunkával ugyan felzárkózott, de a somogyiak reagáltak: előbb Dubravka Djuric szettlabdához juttatta csapatát, majd Sara Klisura értékesítette az első játszmalabdát (21-25).

A harmadik etapot ismét a BRSE kezdte jobban, de nagyobb előnyre nem tett szert (8-6). Ezután újra jöttek a csabai pontatlanságok, így hazai hátránynál újra Vasja Samec Lipicer kért időt (8-9). A BRSE ugyan nem remekelt, azonban jött egy-két jó megoldás, valamint egy ász Pekárik Esztertől és rögtön Nedeljkovic mester hívta magához csapatát (14-11). Dapic egy bravúros pontot is betett a közösbe, így a vendégek mínusz ötnél újra megszakították a játékot (16-11). Pekárik kiváló nyitássorozata 18-11-nél ért véget, majd a vendégek is jó szervákkal jelentkeztek Djuric révén, így szükség volt a csabai időkérésre (21-17). A hazaiaknak folyamatosan csökkent az előnye, Glemboczki Zóra pedig többször is rossz megoldást választott. Szűcs Kinga meccslabdához juttatta együttesét, majd Dapic "feltette a koronát" a csapat gyenge teljesítményére és kiütötte az utolsó labdát (23-25).

A Kaposvár megérdemelten, 3-0-ra diadalmaskodott és megelőzte a BRSE-t a tabellán. A csabaiak első vereségüket szenvedték el az Extraligában és a 3. helyen állnak.

A mérkőzés legizgalmasabb pillanatait a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják. A teljes mérkőzést ezt követően, 21 órától láthatják a 7.Tv-n!

 

Galéria

 

FEL