Röplabda: Sima csabai siker

2018. november 24. 19:57 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 3-0-ra verte a Haladás csapatát a női röplabda Extraligában.     A bajnoki címvédő ebben a szezonban idegenben már kétszer legyőzte a szombathelyieket, szombaton a harmadik sikerre készült. Kormos Mihály ezúttal Pekárik…

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 3-0-ra verte a Haladás csapatát a női röplabda Extraligában.

 

 

A bajnoki címvédő ebben a szezonban idegenben már kétszer legyőzte a szombathelyieket, szombaton a harmadik sikerre készült. Kormos Mihály ezúttal Pekárik Esztert jelölte a kezdőbe, feladóként pedig Fábián Fanny nyitott.

A Haladás ragadta magához a vezetést, de nem sokáig állt jobban. Gyorsan fordított a Csaba és amikor először volt három egység a hazai előny, akkor Bedőcs Gergely időt is kért (14-11). A viharsarkiak ezt követően folyamatosan növelték a különbséget, a Haladás nem tudta szorossá tenni a küzdelmet az első szettben (25-18).

Mint később kiderült, ez volt a legizgalmasabb játszma a találkozón: a hazaiak belelendültek és folyamatosan szakították le riválisukat. Szépen oszlottak el a pontok a hazai játékosok között: Sofija Medic, Lucija Mlinar és Glemboczki Zóra is tíz fölé jutott a meccs végére. A házigazda szűk háromnegyed óra után már 2-0-ra vezetett (25-11).

A vendégeknél pályára lépett a BRSE egyik friss igazolása, Marija Cicic is, aki ezt a szezont kölcsönben a Haladásnál tölti. A feladónak nem sok öröm jutott csabai bemutatkozásán, a szombathelyiek a harmadik felvonás közepén már kissé hit nélkül röplabdáztak. A címvédőbe visszatérhetett sérülése után a csapatkapitány Tálas Zsuzsanna és Bodovics Hanna is beállt, aki pontot tett a mérkőzés végére (25-14).

A BRSE simán, 3-0-ra győzött és átmenetileg újra megelőzte a Nyíregyházát, így feljött a tabella 2. helyére.

A találkozó összefoglalóját a hétfőn, 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes összecsapást ezt követően 21 órától teljes egészében is megmutatjuk a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL