Röplabda: Előnyben a BRSE a bronzcsatában

2019. április 22. 20:35 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 3-0-ra verte az Újpest csapatát a női röplabda Extraliga bronzéremért zajló párharcának első, hétfői mérkőzésén.

 

 

A csabai együttesből továbbra is hiányzott az elődöntő negyedik összecsapásán megsérülő Tanja Bokan, de ezúttal Sanja Gommans sem jutott szóhoz. A házigazda azonban így sem jött zavarba és magabiztos teljesítményt mutatott be.

A BRSE jobban kezdett, főként a kiváló szervajátékot lehetett kiemelni. A vendégek eközben gyengén fogadták a nyitásokat, Kántor Sándor 11-5-nél kért először időt, de ez sem használt, amikor újra megszakította a játékot már tíz pont volt a különbség. A házigazda nagy kedvvel röplabdázott és szűk húsz perc alatt begyűjtötte az első játszmát (25-13).

 

(Fotó: Kuti István)

 

A hazai csapat a második játszma elején is folytatta az erődemonstrációt, a vendégek mestere 7-4-es hátránynál már második időkérését is elhasználta. A BRSE Lucija Mlinar és Nikoleta Perovic vezetésével növelte előnyét, de mindenki hozzátette a magáét. 20-13-nál úgy tűnt, hogy ez a szett is eldőlt. Az Újpest azonban nem adta fel, és egy-két csabai hibát kihasználva felzárkózott. Paul Bogdan 21-19-nél először kért időt a meccsen, ennek ellenére a fővárosiak az egyenlítésig is eljutottak (21-21). A hajrá azonban megint a Csabáé volt: Perovic blokkja zárta le a szettet, így már 2-0-t mutatott az eredményjelző (25-22).

A harmadik etap hullámzó játékot hozott: a hazaiak többször is vezettek négy egységgel, de a vendégek rendre kiegyenlítettek. A hazai szakvezető 11-11-nél, majd nem sokkal később 19-17-es hátrányban is magához szólította játékosait. A játékrész hajrája ismét kiegyenlített csatát hozott, de a végén megint a házigazda koncentrált jobban, így 3-0-s sikerrel kezdte a párharcot (25-22).

Az összecsapást, kedden 21 órától felvételről is megnézhetik a 7.Tv-n! A bronzcsata második összecsapását, szerdán, Újpesten rendezik.

 

További programok »

Sport

Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.
17:20
FEL