Röplabda: Újra a győzelem ösvényén a BRSE

2018. november 4. 19:02 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE együttese megszerezte első hazai győzelmét az Extraligában, miután 3-1-re legyőzte az Újpestet a városi sportcsarnokban.

 

 

A csabai gárdából hiányzott a héten megsérülő Glemboczki Zóra, így ezúttal Szedmák Réka került be a csapatba. Jól kezdett a házigazda 11-5-nél már a vendégek kértek időt. Pár gyengébb nyitásfogadás után ugyan éledezett az Újpest, de ez csak pillanatokig tartott. A vendégek cseréi nem jöttek be, így a csabai gárda bő húsz perc alatt 25-11-re hozta a nyitó játszmát (1-0).

A fordulás után a fővárosiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. A BRSE 8-7-es hátrányból percek alatt 11-8-as előnyt kovácsolt. Ezt követően a lila-fehérek új lendületet kaptak, a csabaiak gyengébb nyitásfogadásaiból dolgoztak ki egy ötpontos előnyt (13-18). Kormos Mihály időkérése után Nikoleta Perovic nyitásai mögött visszajött egy pontra a házigazda, sőt, Sofija Medic megmozdulásával már a hazaiak vezettek (23-22). A BRSE két játszmalabdához is jutott, de az UTE feltámadt és kiélezett csatában egyenlített (25-27, 1-1).

A harmadik felvonás elején villámrajtot vett a Csaba, 4-0-nál már Kántor Sándornak kellett időt kérnie. Nem sikerült megfékezni a hazai gyorsvonatot, 11-4-nél már magabiztos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Az Újpest 14-10-ig visszajött, de Kormos Mihály időkérése után Perovic vezetésével újra hízott az előny és nem forgott veszélyben a 25-15-ös szettgyőzelem (2-1).

A negyedik játszma elején az UTE amerikai légiósa, Anisse Naya Crittenden révén jobban is állt a játszma első harmadában. A csabaiak nem adták fel, többen is felnőttek a feladathoz. A fővárosiak egyszer még visszajöttek egálra, de ezen a délutánon többre nem futotta. Az Újpest 16-16 után már csak egy pontot szerzett, a születésnapos Nikoleta Perovic és Szedmák Réka vezényletével, 25-17-tel lezárta a meccset és 3-1-es diadalt aratott.

A találkozó összefoglalóját a hétfői, 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes mérkőzést ezt követően 21 órától láthatják a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL