Röplabda: A bajnokságban is győzött a BRSE

2019. február 9. 19:41 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 3-1-re legyőzte a Jászberény együttesét a női röplabda Extraliga szombati mérkőzésén.

 

 

Paul Bogdan a csütörtöki CEV Kupa-siker után változtatott a kezdőcsapaton, a vezetőedző Glemboczki Zórát, Szedmák Rékát, Lucija Mlinart és Fábián Fannyt is pályára küldte. A csapatok 3-3-ig haladtak fej-fej mellett, ezt követően a csabaiak beleerősítettek és hat pontra növelték a különbséget (12-6). A Jászberény ezt követően egyszer még négy egységre csökkentette a különbséget, de a hajrá már nem hozott izgalmakat. A csereként beálló Nikoleta Perovic zárta le a szettet (25-16).

A második felvonást a jászságiak nyitották jobban, de 6-2-es hátrány után Szedmák Réka a szett felénél ki is egyenlített (10-10). Paul Bogdan több cserével is próbálkozott, de ebben a szakaszban nem találta meg a nyerő összeállítást, 21-21 után a vendégek voltak pontosabbak és kiegyenlítették a mérkőzés állását (22-25).

A Jászberény lendületben maradt és tekintélyesnek tűnő előnyt kovácsolt a harmadik etap elején (4-8). A csabaiak Sofija Medic és Ksenija Ivanovic révén zárkóztak fel, majd a bajnok a játékrész közepén egy 5-0-s sorozattal el is döntötte a játszma sorsát. A szettlabdát Bodnár Dorottya értékesítette, így újra a Csabánál volt az előny (25-17).

A negyedik játék is hasonlóan indult, mint az előző, de a folytatás sem különbözött: 0-3 után gyors csabai egyenlítés következett (7-7). A szett közepén újra Perovic lépett elő és ponterős játékával magabiztos előnyt szerzett a címvédő (17-12). A hajrában a visszaálló Szedmák is hozzátette a magáét, a meccset pedig Bodovics Hanna zárta le (25-18). A BRSE 3-1-re nyert, így pozitív élménnyel várhatja a szerdai franciaországi kupacsatát.

A mérkőzés legfontosabb pillanatait megnézhetik a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben. A mérkőzést magazinunkat követően 21 órától teljes egészében is megmutatjuk a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL