Röplabda: Egy szett megingás, majd magabiztos csabai siker - galériával

2020. január 26. 20:23 | Kovács Dávid

A BRSE 3-1-re legyőzte a Jászberény együttesét a női röplabda Extraliga 13. fordulójában.

A csabai együttesben először lépett hazai parkettre a két téli igazolás, Tanja Grbic és Milagros Collar. A házigazda két győzelmet aratott ebben az évben, míg a berényiek két vereséggel indították a 2020-as esztendőt.

A hazaiak magabiztosan kezdték a mérkőzést és percek alatt 7-1-re elhúztak, Makai Péter, a jászberényiek mestere pedig gyorsan időt kért. A vendégek csak tartani tudták a különbséget. A BRSE mestere 19-15-nél kért először időt, de ez jót is tett: a csabaiaké lett a játszma utolsó hat pontja, Karla Klaric zárta le a játékrészt (25-15).

Az álomszerű kezdés után rémálomszerű folytatás következett: gyenge nyitásfogadás és pontatlan mezőnymunka jellemezte a BRSE játékosait a második szett elején. A Jászberény percek alatt elhúzott, 11-1-nél már a második csabai időkérés zajlott. Jessica Ventura és Kateryna Silchenkova vezetésével a vendégek végig megőrizték előnyüket és magabiztos teljesítménnyel egyenlítettek (13-25).

A harmadik szett elején előbb Milagros Collar, majd Tanja Grbic jó nyitásai repítették a hazai együttest. A vendégek 17-12-nél próbálták másodszor is megfékezni a hazai lendületet, de ez csak egy-egy pillanatra sikerült. A jászberényiek fontos helyzetekben rontottak, így végül Pekárik Eszter fejezhette be a szettet (25-19).

A negyedik játszmát is a BRSE nyitotta jobban, majd a szett közepén rákapcsolt és hétpontos előnyre tett szert (14-7). A vendégek próbáltak kapaszkodni, hatpontos hátrányban Makai Péter utolsó időkérésében reménykedett. A hazai csapat azonban már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, Klaric harcolta ki a meccslabdát, majd Pekárik Eszter zárta le a meccset.

A csabai együttes 3-1-es győzelmével továbbra is a 4. helyen áll az Extraliga tabelláján és február 2-án a Nyíregyháza otthonában folytatja a bajnokságot.

A BRSE-Jászberény mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdkörben láthatják. A teljes mérkőzést ezt követően 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Röplabda: Hátrányból fordított a BRSE a kupanyitányon

A kétszeres kupagyőztes, Extraligában szereplő Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE ugyan meglepetésre hátrányba került az NB I-es Gödöllővel szemben, végül bő másfél órás csatában 3-1-re nyert a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A párharc visszavágóját vasárnap délelőtt rendezik.
2020. szeptember 26. 19:46
FEL