Röplabda: Akad még javítanivaló - 3:1-re nyert a Vasas Békéscsabán

2019. március 14. 21:35 | Kovács Dávid

Az alapszakaszgyőztes Vasas 3:1-re nyert a BRSE otthonában a női Extraliga első szakaszának utolsó mérkőzésén. Mindkét edző sokat forgatta csapatát, főszerep hárult a magyar fiatalokra, a találkozóból pedig fővárosiak jöttek ki jobban.

 

 

 

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE - Vasas Óbuda 1:3 (-21, 20, -20, -21)

Női Extraliga-mérkőzés, Békéscsaba, 750 néző. Vezette: Tillmann, Adler.

Békéscsaba: Tálas, Bokan (13), Bodovics (7), Ivanovic (13), Mlinar (5), Bodnár (6). Csere: Molcsányi, Szpin (libero), Medic (8), Glemboczki (8), Fábián (2), Sebestyén (4). Vezetőedző: Paul Bogdan.

Vasas: Takagui, Kostelanská (9), Ambrosio (8), Villám (3), Török (17), Abdulazimova (9). Csere: Bozicevic, Juhár (libero), Erzen (9), Durst (3), Lopes Da Silva (4), Mihály (4). Vezetőedző: Jakub Gluszak.

A mérkőzés alakulása: 1. szett: 8:1, 15:16, 19:21. 2. szett: 8:5, 16:9, 21:14. 3. szett: 7:8, 16:15, 18:21. 4. szett: 8:7, 14:16, 19:21.

A mérkőzés előtt már eldőlt, hogy a Vasas Óbuda a bajnokság alapszakaszának első helyezettje, a BRSE pedig a 3. helyen végzett, így a felek tulajdonképpen az elődöntőre való felkészülésre használhatták a mérkőzést.

A csabaiaknál sérülés miatt hiányzott Pekárik és Szedmák, illetve a napokban kisebb húzódást szenvedő Perovic játékát sem kockáztatta Paul Bogdan. A hazaiak lendületes és agresszív játékkal kezdték a mérkőzést, Ivanovic vezetésével hamar 5:1-et mutatott az eredményjelző- írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója. A folytatásban csatlakozott hozzá, Bokan és Bodovics is, akik értékes pontokat szereztek és sikerült hétre növelni az előnyt. Az ötszörös magyar bajnok 10:5-ig magabiztosan uralta a találkozót, majd egy üzemzavart követően felzárkózott az alapszakasz győztese, sőt, a játékrész közepén a vezetést is átvette a fővárosi csapat. A csabai lányok 19:18-as hazai vezetés után hullámvölgybe kerültek és a Vasas remek hajrájával 25:21-re nyerte az etapot és megszerezte a vezetést (0-1).

A csabai alakulat ugyanúgy kezdte a második szettet, mint az elsőt! Magabiztos, kemény játékkal sikerült ellépni a fővárosiaktól, Medic egy hosszú és látványos labdamenetet követően volt eredményes, majd egyből kiosztott egy óriási blokkot is (6:2). A házigazda a folytatásban is növelni tudta az előnyét, és hétre nőtt a különbség Bokan ásza és Bodovics centertámadása után (15:8). A szett hajrájához közeledve csökkent a két együttes közötti differencia, de a BRSE Bokan és Ivanovic révén 25:20-szal lezárta az etapot, így kiegyenlített a csabai gárda (1-1).

A szakvezetők a harmadik szettben szinte sort cseréltek, ennek ellenére igazi adok-kapok küzdelem alakult ki a pályán. Fej-fej mellet haladt a két gárda, a szurkolók izgalmas és tartalmas labdameneteket láthattak. Mindkét együttesnek feljavult a védelme, amelyet nehéz volt áttörni. 10:10 után Mlinar és Medic pontjaival lépett el 2 egységnyire a házigazda, de a fővárosiak sem adták könnyen a bőrüket. A hajrát a Vasas játékosai dominálták és 25:20-ra hozták a harmadik etapot (1-2).

A negyedik játszma Sebestyén pontjával kezdődött, majd Glemboczki három pontot tett az eredményjelzőre (5:2). Ezt követően kiegyenlített a Vasas, de Bokan és Sebestyén lendületes támadásai újfent hárompontos BRSE előnyt eredményeztek (13:10). A vendégek időkérése eredményes volt, kettővel is vezetett a Vasas, majd Bodnár blokkjával egyenlő volt az állás (19:19). A hajrát ezúttal is a fővárosiak bírták jobban és 25:21-gyel pontot tettek a meccs végére (1-3)

Paul Bogdan: Mindkét együttes fizikailag leterhelt állapotban játszotta le a találkozót, hiszen a Vasas is és mi is a rájátszásra készültünk és hosszabb, intenzívebb tréningen vannak túl a lányok. Ez a találkozó arra volt jó, hogy a fiatalok is lehetőséghez jussanak és fel kellett mérnünk azt, hogy miben kell még javítanunk a Nyíregyháza elleni elődöntőig.

 

További programok »

FEL