Röplabda: Drámai küzdelemben nyert a Vasas Békéscsabán

2018. október 27. 20:17 | Kovács Dávid

Második hazai Extraliga-mérkőzésén sem tudott nyerni a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE csapata, miután a Vasas kétórás csatában 3-1-re nyert a városi sportcsarnokban.

 

 

A csabai gárdából továbbra is hiányzott Ksenija Ivanovic, a montenegrói játékost ezúttal is Glemboczki Zóra pótolta, míg Tálas Zsuzsanna helyén Fábián Fanny kezdett. A hazaiak jól nyitottak, Jakub Gluszak, a vendégek vezetőedzője 8:4-es és 15:10-es csabai vezetésnél is időt kért. Ezt követően kizökkent a ritmusból a házigazda, a BRSE az érthetetlen hibák sorozatának és a gyenge nyitásfogadásnak köszönhetően felhozta ellenfelét. A Vasas pedig élt a lehetőséggel és elrabolta az első szettet (22:25).

A második játszma elején is a hazaiak álltak jobban, de nem sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. 12:9 után előbb egyenlített, majd fordított az angyalföldi gárda. Villám Lilla vezérletével hét szettlabdát harcoltak ki a fővárosiak. Ezek közül ugyan ötöt hárítottak a viharsarkiak, de így is megduplázta előnyét az angyalföldi gárda (22:25).

 

A BRSE közel volt ahhoz, hogy felálljon 0-2-es hátrányból (Fotó: Milyó Pál)

 

A harmadik felvonás hektikus csatát hozott, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett három ponttal. Kormos Mihály folyamatosan forgatta a csapatát, de huzamosabb ideig talán csak Nikoleta Perovic nyújtott magas szintű játékot. A hazaiak 22:19 után szétestek, a Vasas két meccslabdához is jutott. A BRSE innen sem adta fel és óriási küzdelemben szépített (32:30).

A negyedik játékrész elején talán az előző percek csatája miatt beragadt a Csaba és gyorsan nagy hátrányba került (3:9). Kormos Mihály kétszer is időt kért, ennek ellenére csak 12:20 után éledt fel a házigazda. Tálas szervái mögött a zárkózás összejött, azonban a döntő szettet nem sikerült kiharcolni. A Vasas Villám Lilla bombájával lezárta a meccset és 3-1-re diadalmaskodott.

A találkozó összefoglalóját a hétfői 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes mérkőzést ezt követően, 21 órától láthatják a 7.Tv-n!

 

FEL