Röplabda gyermek bajnokság – Csaba utánpótlás-nevelő bázis

Már hagyomány az elmúlt nyolc-tíz évben, hogy a miniknél, az ifiknél, a junioroknál, a gyermek csapatoknál szinte nem rendeznek országos röplabda döntőt Békéscsaba nélkül. Ez is tükrözi, hogy minőségi utánpótlás-nevelő munka folyik a csabai műhelyben – fogalmazott Baran Ádám, a BRSE elnöke szombaton, a Röplabda Országos Gyermek Bajnokság döntőjén, Békéscsabán.

 

A hat legjobb fiú- és lánycsapat érkezett Békéscsabára

Mint azt Kormos Mihálytól, a BRSE szakmai igazgatójától megtudtuk, az év elején kezdődtek el ennek a korosztálynak a versenyei, először selejtezőkkel, később elődöntővel. Onnan a hat legjobb lány- és fiúcsapat érkezett Békéscsabára, az egyetem tornacsarnokában tartott döntőre.

– A fiúknál három budapesti csapat, a MALÉV, a MAFC és a Pénzügyőr játszik a Kecskeméttel, Szolnokkal illetve Sümeggel kiegészülve. A lányok mezőnye rettentően erős, kimagasló a Székesfehérvár, de van egy mag, aki megszorongathatja őket. A fehérváriak mellett Békéscsaba, Gödöllő, Nyíregyháza, Újpest és a Vasas jutott a döntőbe – mondta el Kormos Mihály.

 

Utánpótlás szinten is felfelé ível Békéscsaba csillaga

Baran Ádám örömmel és büszkén számolt be arról, hogy az elmúlt néhány évben, utánpótlás szinten is felfelé ível Békéscsaba csillaga. Több országos döntőt rendezhettek itt, részben a kiemelkedő munka miatt, részben pedig azért, mert híre ment, hogy ezek milyen színvonalasak és milyen jó hangulatban telnek. Megjegyezte, ez azért is fontos, mert ilyenkor nemcsak több száz gyerek, hanem szülők, hozzátartozók is jönnek – így erősödik a sportturizmus.

–  Gyerekcsapatunk Nagy Attila vezetésével szeptember óta dolgozik azon, hogy az országos döntőn a befektetett munka gyümölcsét leszüreteljék. Ebben a szezonban is elégedettek vagyunk utánpótlás csapataink teljesítményével, hisz arany, bronz és ezüstérmeket is nyertek, mini, junior és ifjúsági csapataink. Folytatjuk a hagyományt: Békéscsaba röplabdában az egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő bázis – szögezte le Baran Ádám.

 

Nagy Attila: Fontos adat, hogy a felnőtt keretbe hány játékost tudunk beépíteni

Nagy Attila edző kiemelte: nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy jó szakmai színvonalon képezzék a gyerekeket, és lehetőség szerint mindig ott legyenek az országos döntőkben.

– Fontos adat, hogy a felnőtt keretbe hány játékost tudunk beépíteni, ebben igyekeztünk mindig élen járni. Az idei bajnokcsapatunkban is több olyan játékos van, aki nálunk kezdte ezt a sportot. A 2002-2003-as születésű korosztályban hat válogatott kerettag található. Homogén, jó társaságról van szó, akiknek az életében első helyen van a tanulás mellett a röplabda. Ez meg is látszik, hisz eredményesek, sikeresek. Ebből a korosztályból, a 13-14 lányból 4-5 játékost biztosan a felnőtt keretünkben fogunk tudni köszönteni – fogalmazott Nagy Attila.

A gyermek bajnokságban vasárnap délelőtt a keresztjátékok, délután az elődöntők következnek majd. Hétfőn a helyosztókkal fejeződik be az országos finálé.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,