Kormos Mihály: Óriási lendülettel az ötödik bajnoki cím felé

2018. március 22. 17:33 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai Röplabda SE vezetése váltásra szánta el magát a közelgő bajnoki elődöntőket megelőzően – jelentette be a klub vezetősége szerdán este. Az olasz trénert Alberto Salomonit, a szakmai igazgatóként dolgozó Kormos Mihály váltja a csapat kispadján.

Az új vezetőedző már kinevezésének estéjén átvette a csapat irányítását. Kormos Mihály bontott csoportokban tartott technikai edzést a csabai lányoknak, még szerda este, valamint csütörtökön délelőtt. A BRSE rendkívül bizakodó a váltás tekintetében, hiszen mint mondták: ismerik az új tréner múltját a klubnál.

-Természetesen meglepte a csapatot ez a változtatás és egy ilyen helyzet sosem egyszerű. Úgy érzem, most kell megmutatnunk azt, hogy mire is képes ez a csapat és ezért még keményebben fogunk edzeni és kitesszük a szívünket, lelkünket a pályára. Kormos Mihály eddig is a csapat részese volt, azóta ismerem mióta Békéscsabára kerültem. Tudjuk azt, hogy már korábban is sikereket ért el a klub élén, így rendkívül bízik benne a csapat – fogalmazott Lucija Mlinar, a BRSE horvát játékosa.

A klub vezetősége azért döntött az edzőváltás mellett, mert a Magyar Kupa döntőjében elszenvedett vereség rávilágított arra, hogy szükség van egy olyan személyiségre, aki felrázza a lányokat a szezon hátralévő részében.

-Az elmúlt években elkényeztettük a szurkolókat, nemzetközi és hazai szinten sikert sikerre halmozott a klub. Viszont rávilágított a Magyar Kupa döntőben elszenvedett vereség, illetve néhány egyéb olyan dolog, ami a klubnak a belügye, hogy itt még a bajnoki elődöntőket megelőzően váltás mellett döntöttünk - árulta el Baran Ádám, a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE elnöke.

A viharsarki csapat régi-új trénere azt mondta: a szezon előtt a klub vezetősége célul tűzte ki azt, hogy zsinórban ötödjére nyerjék meg a Magyar Bajnokságot. Kormos Mihály hangsúlyozta: pillanatnyilag a taktikai elemekre és a mentális felkészülésre fektetik a hangsúlyt.

-Úgy gondolom, hogy mentálisan kell kicsit felrázni a társaságot, illetve egy-két technikai és taktikai elemben kell újítani. Továbbá kondicionálisan kell más jellegű munkát végezniük a lányoknak. De hangsúlyozom, a legfontosabb az, hogy mentálisan kell felkészülni, hiszen a lányok jó játékosok, nagyon jó röplabdások és hatalmas szívük is van, tehát itt a BRSE-nél úgy gondolom, hogy mindent meg fognak tenni a bajnokság hátralévő részében - emelte ki Kormos Mihály, a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE vezetőedzője.

A csabai lányok új edzője a Női extraliga elődöntőjében április elsején ülhet először a kispadra, azon a találkozón, a Jászberény – Kaposvár mérkőzés győztese lesz az ellenfél.

 

 

További programok »

Itthon

Jutott és maradt is? - Így alakult az idei turizmus

Több vendég kevesebb vendégéjszakát töltött el októberben a kereskedelmi szálláshelyeken, ahol eltérően alakult a belföldi és külföldi forgalom. A belföldi vendégek száma ugyanis 17 százalékkal csökkent, miközben a külföldieké 27 százalékkal emelkedett. Széchenyi Pihenőkártyából az egy évvel korábbinál 28 százalékkal kevesebb árbevétel származott, miután 2,1 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok a szálláshelyeken – derül ki a KSH mai gyorsjelentéséből.
10:12
FEL