BRSE: Teljes kerettel folytatódik a felkészülés

2018. szeptember 4. 17:46 | Papp Ádám Sándor

Már teljes kerettel folytatja felkészülését a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A klub három légiósa szeptember első napjaiban tért haza, akik hétfőn már csatlakoztak is a csapat edzéseihez.

 

 

A pihenéssel és röplabdázással teli nyár után ismét Békéscsabán edz Ksenija Ivanovic és Lucija Mlinar is. A két játékos saját nemzetük válogatottjában szerepelt a jövő évi Európa Bajnokság selejtezőiben. A horvát nemzeti csapatának mutatója jelenleg 4/4-es, így már kvalifikálták is magukat a 2019-as tornára.

– A nyaram ismét zsúfolt volt. A felkészülést a válogatottban kezdtem meg, ez egy két hónapos időszak volt. Négy eb selejtezőt játszottunk, ahol mind a négy mérkőzésünket megnyertük, így már szinte biztos, hogy ott leszünk jövő évi Európa Bajnokságon, de szezon közben kell még két mérkőzést játszanunk. Ezek a mérkőzések nagyon jó alapozást jelentettek az előttünk álló szezonra, kiváló környezetben tudtam megkezdeni a munkát – árulta el Lucija Mlinar.

A montenegrói válogatott Ksenija Ivanovic is címeres mezben töltötte nyári vakációja nagy részét, de pihenésre is jutott ideje. Az ütő elmondta: rendkívül boldog, hogy visszatérhet a békési megyeszékhelyre.

– Otthonomként tekintek Békéscsabára, tavaly is többször hangoztattam, hogy nagyon szeretek itt lenni. Imádom a csapatot és a lányokat, az edzőkkel is jó a kapcsolatunk. Túl vagyunk az első edzésen, nagyon hiányzott ez a fajta munka – fogalmazott az ütő.

A csapathoz most csatlakozott a pár napja bejelentett új játékos, Nikoleta Perovic, aki fiatal kora ellenére jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Amellett, hogy hazája nemzeti csapatának meghatározó játékosa, a román Bacau, valamint a német Allianz MTV Stuttgart színeiben is szerepelt az európai kupaporondon.

 

Nikoleta Perovic is munkához látott új csapatánál.
Fotó: Fazekas Róbert

 

– A békéscsabai klubban rengeteg munka van, a játékosok is a határaikat feszegetik minden edzésen. Ez a mentalitás az, ami tetszik, így lehet sikereket elérni. Pár napja érkeztem Békéscsabára, ma volt az első edzésem. Elmondhatom, hogy nagyon barátságosak a lányok és a stáb is, úgy érzem, hogy ide tartozom. Tetszik a környezet és tudom, hogy mindenki a legjobbat fogja kihozni magából – vélekedett a BRSE legújabb szerzeménye.

A csapat edzője örül annak, hogy visszatértek a klub légiósai, de hozzátette, hogy itt másféle felkészülés zajlik, mint a nemzeti válogatottaknál.

– A nyolchetes munkánk felénél tartunk. Ügyesen, jól dolgoztak a légiósok, és habár fele annyit, mint a többiek, úgy gondolom, hogy szépen felveszik ezt a ritmust és megpróbáljuk csúcsformába hozni őket – hangsúlyozta Kormos Mihály.

Hozzátette: teljes kerettel utazhatnak el kedden Szabadkára, ahol a Spartak Subotica ellen vívnak felkészülési mérkőzést.

További programok »

FEL