Röplabda: A BRSE kipipálta az első feladatot

2018. április 1. 19:37 | Szegedi Zsolt

Az edzőváltás után az első téttel bíró mérkőzés Kormos Mihály számára rögtön egy bajnoki elődöntő volt. A Kaposvárt legyőző Jászberény volt a BRSE ellenfele a városi sportcsarnokban megrendezett első mérkőzésen. Ahogy korábban a mester a Kezdőkör című magazinműsor vendégeként elmondta, a három csapatot figyelembe véve talán a legjobb ellenfelet kapta az együttese, de ettől függetlenül óva intett mindenkit attól, hogy könnyedén vegye a soros ellenfelet.

A korábban kevesebbet játszók közül Bodnár Dorottya és Ludmán Réka kapott bizalmat kezdéskor az edzőtől, akikről úgy tűnt, meg is hálálják a lehetőséget. Utóbbi fiatal játékos az elején még kicsit izgult, de aztán egyre inkább belejött a játékba. Bodnár és Fresco húzták a csapat szekerét az első játszma elejèn, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy hamar magabiztos előnyt mutatott az eredményjelző. A vendégek mestere, Deme Gábor először 9-4-nél kért időt, majd 15-6-nál ismételt, de nem tudta megállítani a csabai gyorsot, maximum kicsit lefékezni. Az első játékrészben a vendégek részéről csupán Miklai Zsanett nyújtott átlag felettit, a többiek jobbára betliztek, így nem is lehetett más a vége, mint biztos viharsarki siker (25-13, 1-0).

Ezek után meglepetésnek bizonyult, hogy a második játékrész már nem így folytatódott. A vendégek egyik legjobbja Miranda Rosario felébredt, és valószínű ennek is volt köszönhető, hogy Kormos Mihálynak kellett ezúttal először időt kérnie 8-8-nàl. Ez valamelyest segített is, Bodnáréknál volt az előny jobbára, de háromnál, illetve négynél többet nem tudott közé tenni a BRSE. 16-13-nál, majd 20-16-nál kért időt Deme Gábor, a második hatott. Nem adta könnyen magát a Jászberény, 22-21-nél kis híján utolérte ellenfelét a nagyot küzdő vendég együttes. Ekkor azonban győzött a rutin és a nagyobb ütőerő, végül a hazai gárda lezárta ezt az etapot is a szintén remekül játszó Mlinar segítségével (25-22, 2-0).

A harmadik játékrész eleje Bodnár nyitásokkal indult, amivel nem nagyon tudott mit kezdeni a vendégegyüttes. 6-1-nél mindenki azt gondolta, a BRSE nagyon hamar begyűri a harmadik játékot is. Nem így Miklaiék! A válogatott formában játszó ütő vezérletével nem hagyták magukat, csaknem minden egyes szép hazai pontra volt válaszuk. Ez ahhoz mindenképpen elegendő volt, hogy Mlinarék ne tudjanak nagyon elszakadni, sőt, 18-16-ra, majd 20-17-re már a vendégek vezettek. Nagyon izgalmas véghajrá következett, a remek sáncmunkának köszönhetően sikerült a csabaiaknak a fordítás, és mérkőzéslabdához is jutottak. 24-23 után azonban egy káprázatos bravúrnak köszönhetően - amikor is Miranda Rosario ritkán látható módon a háló alatt átfutva mentett csapata számára - életben maradtak a vendég remények. Sőt, pár perccel később jászsági szettgyőzelmet láthatott a már ünnepelni vágyó nagyérdemű (24-26, 2-1).

A negyedik játszmára Kormos Mihály változtatott: Dobi Edina helyett Pekárik Esztert küldte a pályára, ami mint később kiderült, nyerő húzásnak bizonyult. Rögtön az elején az ő pontjával vezetett a csabai együttes, és ezt a vezetést a későbbiekben már nem is adta ki a kezéből, ráadásul egyre magabiztosabban gyűjtögette a pontokat. 16-9-es állásnál a vendégek trénere már kikérte a második idejét is, de nem tudta megakadályozni azt, hogy a csabai együttes megnyerje a találkozót. A végén Frescoék a biztos vezetés tudatában kiengedtek ugyan egy kicsit, de a hat játszmalabda egyikét aztán csak begyűjtötték (25-21, 3-1).

A csabaiak játéka egyelőre még nem volt teljesen meggyőző, de hozzá kell tenni azt is, hogy a remek formában játszó Miklai vezérletével a berényi együttes is mindent megtett annak érdekében, hogy megszorítsa nagyobb nevű ellenfelét, és két játszmán keresztül igen jól teljesített.

A második mérkőzést április 5-én csütörtökön rendezik Jászberényben.

 

 

 

További programok »

FEL