Három meccs, három győzelem - zsinórban ötödszörre döntős a BRSE

2018. április 8. 19:33 | Papp Ádám Sándor

3-1-es sikert aratott a BRSE az Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Jászberény ellen! Ezzel a győzelemmel a csabai lányok a három győztes mérkőzésig tartó párharcban simán, 3-0-val bejutott a rájátszás döntőjébe. 

A mérkőzést jól kezdte a hazai csapat. 9-5-ös vezetésnél a Jászberény kért időt, amely ideig-óráig lelassította a BRSE-t, ám a csabai lányok hétpontos előnnyel, 25-18-ra nyerték az első szettet.

A folytatásban visszaesett Dobi Edináék játéka, fej-fej mellett haladt a két csapat. A vendégek 17-12-re is vezettek a második játszmában, majd 24-24-re visszazárkózott Kormos Mihály együttese. Egál után Bodnár rontott szervát, majd Ludmán Rékáról pattant ki a berényiek adogatása, így Deme Gábor csapata kiegyenlített.

A harmadik szett indulatokat hozott a játéktérre, 4-2-es vendég vezetésnél a játékvezető mindkét vezetőedzőt sárga lappal jutalmazta, miután egy kétesélyes szituációt firtattak. Ezután ismét feljavult a Jászberény csapata és kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Ebben a játékrészben a két csapat közötti legnagyobb különbség nem ment két pont felé. A végjátékot azonban 25-23-ra a BRSE nyerte, így 2-1-gyel ismét megszerezte a vezetést.

A folytatásban a második és harmadik szetthez hasonló játékot láthatott a közönség, azonban a végjátékban Lucija Mlinar a kezébe vette a mérkőzést és 24-23-nál bombaütésével lezárta a mérkőzést.

Ezzel a 3-1-es sikerrel a csabai lányok zsinórban ötödik döntőjüket vívják majd a magyar bajnokságban. Jelenleg még az első mérkőzés időpontja és az ellenfél sem ismert a fináléban, azt azonban lehet tudni, hogy a Újpest és a Fatum Nyíregyháza párharcának győztese lesz a rivális.

 

 

 

További programok »

FEL