Röplabda: A Magyar Kupa döntőjében a BRSE!

2018. február 20. 20:06 | Szegedi Zsolt

A Magyar Kupa kiírás elődöntőjének visszavágóját rendezték meg a városi sportcsarnokban. Az első mérkőzést idegenben 3-1-re nyerte meg a BRSE, így tudott volt a találkozót megelőzően, hogy két szett megnyerése is elég a döntőbe jutáshoz. Ennek ellenére természetesen nem ez volt a cél, hiszen a két csapat közötti tudáskülönbség alapján legtöbben a sima, lehetőleg 3-0-s hazai győzelemre voksoltak.

A találkozó elején nagyon sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a BRSE nem tudott elszakadni ellenfelétől. Aztán Fresco és Ivanovic belelendült, a játszma közepére már ötpontos előnyt mutatott az eredményező (15-10). Deme Gábor a vendégek trénere először 14-10-es majd 17-10-es állásnál kért időt. Ez annyira volt elég, hogy nem növekedett a két együttes között a különbség, és a lelkes nagyérdemű egy küzdelmes, színvonalas játszmavégnek örülhetett és annak, hogy a csabai lányok 25-20-ra behúzzák az első játékot.

A második etap elején szinte lemásolták az elsőt a csapatok, Miklaiék tartották magukat, ameddig csak tudták. Ebben a játszmában azonban hamarabb eljött a henger, a BRSE 6-5 után folyamatosan növelte az előnyt. Mlinar is belelendült, a kezdőcsapat játékosai szinte egytől egyig nagyon jól teljesítettek innentől kezdve, a jászberényieknek esélyük sem volt a továbbiakban. Sem az időkérés, sem a folyamatos cserék nem segítettek a vendégeken, a másik oldal pedig egyszerűen „szőnyegbombázást” tartott. Csupán az volt a kérdés, hány pontot engedélyez ellenfelének a csabai hölgykoszorú. 25-10 lett a vége, mindössze öt pontot gyűjtött a vendéggárda, amíg a hazai tizenkilencet!

A harmadik játszmában már nem volt kérdés, ez látható volt Deme Gábor döntésén is. A mester nagyon sok helyen változtatott az összeállításon, és azok is játéklehetőséget kaptak tőle, akik kevesebbet játszanak. A biztos vezetés tudatában 6-3-nál Alberto Salomoni is megkezdte a cseréket, és a játszma közepéig gyakorlatilag a teljes kezdőcsapatot levitte. A játék képén ez sem változtatott semmit, meghálálták a bizalmat a friss emberek is, Nagy Eszterék szebbnél-szebb pontokat ütve magabiztosan nyerték meg a harmadik játékot is. A berényiek mindössze kilenc pontot gyűjtöttek, miközben a házigazda joggal kapott vastapsot a közönségtől.

A tavalyi esztendőt követően tehát idén is kupadöntős a BRSE, ráadásul kiváló, ellentmondást nem tűrő játékkal!

 

További programok »

Sport

Röplabda egy héten keresztül – nyári tábort szervezett a BRSE

Már ötödik éve, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület megszervezi nyári táborát. A viharsarki klub programjának első turnusára több mint 50 gyermek jelentkezett. Az edzők naponta több edzést tartanak a fiataloknak, de ügyességi és kézműves foglalkozások is szerepelnek a palettán.
2021. június 24. 17:25
FEL