Röplabda: Kupadöntőben a BRSE

2019. január 30. 20:11 | Szegedi Zsolt

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 3-0-ra legyőzte a Vasast és zsinórban negyedszer jutott a Magyar Kupa döntőjébe.

 

 

Az elődöntő első mérkőzésén a fővárosiak 3-2-re nyertek a Folyondár utcában, így a találkozónak úgy mentek neki a csabaiak, hogy a továbbjutáshoz biztos győzelmet kell aratniuk, elkerülve az esetleges arany szettet, ami azért mindig lutri. Nem tűnt azért ennyire egyszerűnek ez a kérdés, mivel a fővárosi piros-kékek vezetik az Extraligát.

A kezdés után azonban - mint később kiderült - nem volt nyoma a bizonytalankodásnak, egyértelműen jobb volt a BRSE az ellenfelénél. A meccs teljes egészét tekintve nagyon kevés hullámvölgy volt ezen az estén Molcsányi Ritáék játékában, ennek megfelelően a közönségnek nem sok izgulni valója maradt. A Vasas csak ideig-óráig tudta megnehezíteni a csabaiak dolgát, a házigazda végig kézben tartotta a meccset. Az első játszma feléhez érve  Nikoleta Perovic vezérletével robbantott a viharsarki gárda és végül 25-18-ra nyert (1-0).

A második játékrészben a házigazda még magabiztosabb volt, mindösszesen 16 pontot engedélyezett ellenfelének a csabai egylet. Paul Bogdan együttese minden tekintetben felülmúlta ellenfelét, így nem volt kérdés a biztos 2-0-s vezetés.

 

Nikoleta Perovic ezúttal is koncentrált játékot nyújtott (Fotó: Milyó Pál)

 

A fővárosi együttes a harmadik felvonásban tudta a legnagyobb ellenállást kifejteni. A Vasas lengyel mestere folyamatosan kereste azt a hatost, amely a legjobban megnehezíthette volna a tavalyi bajnok dolgát. Ha ezt nézzük, akkor végül is sikerült megtalálnia a találkozó vége felé, de ebben a periódusban is érezni lehetett, hogy ezen a napon a Békéscsaba ellenfelének nem nagyon terem babér. A jó játéknak újabb, 25-20-as szettgyőzelem és 3-0-s siker lett a vége.

Egyértelmű, hogy Paul Bogdan szerződtetése óta látható a csapaton a fejlődés, egyre jobb a csapat formája. A csabai együttes tehát ebben az esztendőben is bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, amelyet február 17-én rendeznek Érden. Az ellenfél a Jászberényt búcsúztató Nyíregyháza lesz.

 

További programok »

FEL