Valóban felszakadtak-e a gátak? A Vasas ellen nyerne harmadszor kupát a BRSE

2024. március 8. 18:47 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba a címvédő Vasas Óbuda ellen lép pályára az érdi Magyar Kupa-döntőben, szombaton. A fővárosiak hazai porondon eddig veretlenek ebben a szezonban, Tóth Gábor együttesének az a célja, hogy megtörje ezt a sorozatot.

A BRSE szerdán egy ötszettes mérkőzést vívott az UTE ellen és jutott be a bajnoki elődöntőbe. A találkozó ugyan fizikailag megterhelő lehetett, de az eredmény végül pozitív lett, ami lendületet adhat a csapatnak a szombati Magyar Kupa-fináléra.

– Teljesen egyértelmű, hogy jó erőben vagyunk, ezzel nem hiszem, hogy gond lesz a döntőben. A klub olyan rehabilitációs részleget biztosít, ami párját ritkítja, ezt pedig ki is kell használni ilyenkor. Nagyon készülünk a Vasasra és mindent megteszünk majd azért, hogy Békéscsabára hozzuk a trófeát – hangsúlyozta Tóth Gábor vezetőedző a találkozó után.

A csabaiak mestere úgy fogalmazott: ezzel a fontos győzelemmel olyan pszichés gátakat bontottak le, amelyeket már korábban meg kellett volna tenni és bízik abban, hogy ez a párharc erőt ad majd a folytatáshoz és így a Magyar Kupa-döntőhöz is.

Molcsányi Rita csapatkapitány szerint a negyeddöntős párharc jó tapasztalat volt számukra, hogy miként kell kezelni a nehéz helyzeteket, hogyan kell dolgozni a pályán minden labdamenetben és reméli, hogy szombaton is jól jönnek majd ki a kritikus szituációkból.

A Swietelsky-Békéscsaba csapatát Baran Ádám klubelnök és Lovász Krisztián technikai vezető képviselte a DRK Röplabda Magyar Kupa-döntő keddi technikai értekezletén és sajtótájékoztatóján – írja a csabai klub hivatalos oldala. Az eseményen elhangzott, hogy remek ütemben fogynak az elővételes jegyek, minden bizonnyal telt ház várja a csapatokat szombaton az Érd Arénában.

Baran Ádám kiemelte, hogy évről évre nehezebb elérni a fináléba kerülést, éppen ezért büszke arra, hogy a BRSE a sorozat elmúlt kilenc kiírásból hét alkalommal jutott döntőbe és eddig kétszer nyerte meg a trófeát. A szombati találkozóról elmondta, hogy egy mérkőzésen dől el a kupa sorsa, ahol az aznapi forma és mentális állapot dönt majd.

A szövetség beszámolója szerint a címvédő Vasas Óbuda liberója kiemelte, hogy egészséges önbizalommal várják a találkozót, meglátása szerint egy egymeccses finálé rengeteg mindenen múlik, nem számít, hogy milyen a szezon, az számít, hogy az adott napon ki milyen teljesítményre képes. Juhár Dalma hozzátette, a Vasas abban a legerősebb, hogy nagyon tud küzdeni és a szurkolóik segítségével, teltház előtt sikerülhet bezsebelniük az aranyérmet.

A mérkőzés szombaton 19.15-től kezdődik az Érd Arénában, amelyet az M4 Sport+ élőben közvetít majd.

 

DRK MAGYAR KUPA DÖNTŐ, ÉRD

MÁRCIUS 9. (SZOMBAT)

BRONZMÉRKŐZÉS
16.15 FATUM-NYÍREGYHÁZA–KAPOSVÁRI NRC

DÖNTŐ
19.15 SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–VASAS ÓBUDA

 

További programok »

FEL