Röplabda: Egy lépésre a döntőtől a BRSE

2018. április 5. 21:38 | behir

A női Extraliga másik elődöntőjének második mérkőzését is csütörtökön játszották: a címvédő BRSE látogatott Jászberénybe, ahol két szett után nem várt ellenállásba ütköztek, s végül csak a döntő szettben tudták kicsikarni a győzelmet - írja  beszámolójában a szövetség hivatalos oldala.

Női Extraliga, elődöntő, 2. mérkőzés:

JÁSZBERÉNY – LINAMAR-BRSE 2:3 (–11, –24, 23, 21, –12)

Jászberény, 400 néző. V: Adler, dr. Árpás.

JÁSZBERÉNY: Miklai 20, Ivonkina 13, Bleicher N. 2, Miranda Genesis 9, Pintér A. 22, Adamenya 2. Csere: Lékó (liberó), Bertók, Borsos 1. Vezetőedző: Deme Gábor.
BÉKÉSCSABA: Koseková 3, Ludmán 4, Bodnár 17, Fresco 25, Mlinar 22, Dobi 8. Csere: Molcsányi (liberó), Szedmák, Pekárik. Vezetőedző: Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 5:8, 8:16, 10:21. II. játszma: 6:8, 16:15, 20:21. III. játszma: 4:8, 11:16, 21:19. IV. játszma: 7:8, 15:16, 21:20. V. játszma: 2:5, 7:10, 10:12.

A címvédő Békéscsaba hazai sikere után idegenben is legyőzte a Jászberényt. A második találkozó első szettjét simán, a másodikat szoros küzdelemben nyerte a BRSE, a hazai csapat ezt követően azonban nagy csatában kiharcolta a döntő felvonást. Az ötödik játszmában 12:12-ig tartotta magát a Jászberény, sorozatban három békéscsabai ponttal viszont a címvédő egy sikerre került a döntőbe jutástól. A párharc harmadik összecsapását vasárnap vívják a Viharsarokban.

Deme Gábor: – Az első után felvettük a ritmust és jól játszottunk. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó szettet nem tudtuk megnyerni – abban a játszmában nem működött jól a nyitásunk, illetve a nyitásfogadásunk. A Jóisten úgy akarta, hogy most még a békéscsabaiak győzzenek. Most az lesz a komoly feladat, hogy vasárnapra ugyanilyen extázisba hozzam a lányokat, hiszen a Békéscsaba rendkívül komoly játékerőt képvisel – hazai pályán pedig különösen.

Kormos Mihály: – Kondicionális problémáink még azért néha-néha vannak, dolgozunk rajta, hogy ezek megszűnjenek. A mérkőzés elején ezúttal is tökéletesen be tudtuk tartani a taktikánkat, ami egy darabig tartott. Aztán viszont nagyon-nagyon feljavult a hazai csapat, megtalálta a gyenge pontjainkat és nagyon jó mérkőzést tudtunk produkálni. A döntő szettben 8-4-nél a kezünkben érezhettük a győzelmet, ám ekkor a Jászberény volt a szerencsésebb, vagányabb és határozottabb, a végén pedig fordítva volt. A vasárnapi meccs alakulása attól függ, hogy a két csapat hogyan tud regenerálódni.

 

További programok »

FEL