Röplabda: A BRSE vasárnap kezdi a Jászberény elleni elődöntőt

A címvédő Linamar-BRSE vasárnap kezdi az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki elődöntős párharcot. Az ellenfél az a Jászberény lesz, amellyel ebben a szezonban már hat alkalommal találkoztak Dobi Edináék és eddig 100 százalékos a mérleg.

– A csapat profi módon fogadta a váltást. Nem volt könnyű dolgom, hiszen pillanatok alatt kellett beállnom és átvenni a munkát. Azzal, hogy rengeteget voltam a gárdával év közben, nap, mint nap láttam Őket, sok minden egyszerűbb volt. A legnagyobb segítség azonban Leiszt Máté, aki a folytonosságot adta meg. A nyári felkészülést során dolgoztunk együtt, így tudtuk, mit várunk el egymástól, hogyan tudunk közösen dolgozni – nyitotta gondolatait Kormos Mihály.

A szakmai igazgató szerint a bajnokság végére a Jászberény is szépen összerázódott, hiszen hatalmasat hajrázva, nyíregyházi két szettgyőzelmével elkerülte a szabolcsiakat, és a Kaposvárt két meccsen legyőzve jutott a négybe. A JRK ezzel el is érte a célkitűzését, innen teher nélkül, felszabadultan játszhatnak, ami nagy könnyebbség nekik – tette hozzá.

Ami a vendégeket illeti, Ivonkina érkezésével centerben erősödtek. Mellette Pintér és Miklai a két legjobb támadójuk. Sokat tesz a játékukhoz irányítóban Adamenya, valamint a liberó, Lékó.

– Jól ismerjük ellenfelünket, hiszen hatszor játszottunk ellenük az idei szezonban, illetve videóztunk többször is, megpróbáljuk semlegesíteni Őket. Sokat dolgoztunk az elmúlt egy hétben, próbáltuk újra összerakni a játékunkat, változtattunk néhány dolgon. Felkészülten várjuk a Jászberényt. Célunk egyértelmű, győzelemmel kezdeni az elődöntőt – nyilatkozta a kétszeres magyar bajnok szakvezető.

Dobi Edina szerint más meccs lesz, mint az eddigiek, hiszen ez már a rájátszás, ahol cél a döntőbe jutás. Tudják, hogy nem feltett kézzel jön az ellenfél, de rengeteget dolgoztak az elmúlt két hétben, melynek eredményét szeretnék a pályára vinni.

– A csapat egységes, mindenki tudja a feladatát. Győznünk kell és győzni is fogunk vasárnap – mondta a csapatkapitány.

 

Forrás: BRSE

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,