Újra pályán a bajnok csapat – megkezdte 8 hetes felkészülését a BRSE

2018. augusztus 6. 17:11 | Szendi Rita

Megkezdték két hónapos felkészülési időszakukat a békéscsabai röplabdások hétfőn délelőtt. Az első négy hétben leginkább a fizikai munkáé lesz a főszerep, majd azt követően kerülnek előtérbe a felkészülési találkozók.

 

 

Az új játékosok és a stábtagok bemutatkozása után a frissen érkezett erőnléti edző, Karolj Ferenc irányításával már munkába is állt a magyar bajnok. Az első edzésekhez Sofija Medic is csatlakozott. A 27 éves center 2012 tavaszán már játszott a csabai csapatban, most pedig motiváltan tért vissza a Viharsarokba.

– Azért döntöttem úgy, hogy visszajövök, mert tudtam, hogy nagyon sokat fejlődött a klub ezalatt a néhány év alatt. Nagy kihívást jelent, hogy több sorozatban is részt veszünk, ezért döntöttem úgy, hogy visszajövök. Nagyon örülök annak, hogy a csabai csapat részese lehetek – fogalmazott Sofija Medic.

Bodnár Dorottya nyáron a pihenés és a regenerálódás mellett kiemelt hangsúlyt fektetett a tavaly műtött térdének rehabilitációjára. A center hangsúlyozta: nagyon várt már arra, hogy újra elkezdődjön a munka.

– Sok időt fektettem arra, hogy visszahozzam a térdemet és edzéseben maradjak, hogy ne nulláról kezdjem a felkészülést. Természetesen pihenéssel is töltöttem a szabadnapokat, nyaralni voltam, kikapcsolódtam, ez mindenkinek jól esik szezon végén, de nagyon vártam már, hogy elkezdjük a felkészülést – árulta el a center, Bodnár Dorottya.

Molcsányi Ritáék a felkészülés első szakasza után erős külföldi riválisok ellen edzőmérkőzéseken is tesztelhetik tudásukat. Kormos Mihály továbbá azt is elárulta, hogy jelenleg még nem teljes a csapat.

– A Mlinar és az Ivanovics nincs itt ebben a pillanatban, ők a saját hazáiknak a válogatottjával készülnek az Európa-bajnoki selejtezőkre. Ez most nagyon jól alakult, hiszen sok magyar játékosunk van és a magyar válogatott automatikus résztvevője az Európa-bajnokságnak, így nem kell EB-selejtezőt játszani, itthon tudnak kezdeni a saját játékosaink – fejtette ki a csapat vezetőedzője, Kormos Mihály.

A vezetőedző hozzátette: a csapat két kulcsembere augusztus végén csatlakozik az együtteshez, illetve ezen a héten még egy új játékos érkezik Békéscsabára, akit hamarosan be is mutatnak a nagyközönségnek.

További programok »

Sport

Megyei hajléktalan sportnapot rendeztek Békéscsabán

Megyei sportnapot szervezett kedden a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a hajléktalanok számára. Az öt versenyszámból álló megmérettetés elsősorban a közösségépítésről és a megyében működő hajléktalanokat ellátó intézmények tapasztalatcseréjéről szólt.
16:55
FEL