Munkába álltak a csabai röplabdás lányok – GALÉRIÁVAL

2021. augusztus 3. 16:17 | Papp Ádám Sándor

Megkezdte felkészülését a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület felnőtt csapata a 2021/22-es idényre. A csabai lányok napi két edzéssel kezdik a munkát, majd szeptembertől edzőmérkőzésekkel hangolódnak a bajnoki rajtra.

Augusztus másodikán, hétfőn kezdődött meg a munka a BRSE felnőtt együttese számára. A csabai lányok napi két edzéssel, délelőtt a röplabda akadémia munkacsarnokában, míg délután a városi sportcsarnokban készülnek a 2021/22-es szezonra.

– Az első időszakban nagyon fontos, hogy a játékosok felvegyék a ritmust. Az első héten a felméréseké a főszerep, illetve olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek rengeteg labdaérintéssel jár. Később pedig ahogy közeledünk az első közös edzőmérkőzéshez, már rendszerszintű gyakorlatokat fogunk végezni, amelyek előkészítik azt, ahogyan szeretnénk védekezni, támadni, játszani – részletezte Tóth Gábor vezetőedző.

Hozzátette: Pekárik Eszter és Salla Karhu válogatott elfoglaltság miatt később csatlakozik az együtteshez. A BRSE edzésein ott van azonban az ötszörös magyar bajnok Molcsányi Rita, akit júniusban műtöttek meg vállsérülése miatt. A libero jelenleg a csapat erőnléti edzőjével végzi rehabilitációját.

Glemboczki Zóra az előző szezon végét követően pihenéssel töltötte a nyarat, de már hangolódott az új idény kezdésére is. A fiatal játékos motivált, miután tavaly döntőbe kerültek, de a kialakult helyzet miatt nem léphettek pályára a fináléban.

– Nagyon fura helyzet volt, amely szerintem mindenkiben nyomot hagyott. Pont ezért én még motiváltabb vagyok. Ebben a szezonban szeretnék döntőt játszani és megnyerni a bajnokságot. Szeretnék jól játszani és a csapatban egy stabil helyet kiharcolni – mondta a nyitásfogadó ütő.

A BRSE edzéseit már az ötszörös magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes Bodnár Dorottya is látogatja. A center januárban adott életet kisfiának. Elmondása szerint fokozatosan, lépésről-lépésre halad a visszatérés irányába.

– A csapatnál most kezdtem el a felkészülést. Korábban a párom tartott nekem edzéseket. Az egész várandóságom alatt is sikerült mozognom és a szülést követően a 6. hét után elkezdtem edzeni. Nem érzem magam gyengének, könnyebb lesz a visszatérésem fizikálisan, de azért kell még idő, természetesen – ismertette Bodnár Dorottya.

Az együttes szeptemberben már edzőmérkőzéseken tesztelhet, a klub ráadásul nemzetközi felkészülési tornát is rendez szeptember 24. és 26. között a városi sportcsarnokban. A BRSE az Extraliga küzdelmeit október 16-án Budapesten, az MTK ellen kezdi majd.

Galéria

További programok »

FEL