Röplabda: Hazai pályán tesztel a BRSE

2018. szeptember 21. 09:08 | behir

A BRSE szeptember 21. és 23. között hazai rendezésű nemzetközi tornát szervez. Békéscsabára érkezik a tavalyi szlovák bajnok Strabag Bratislava és a román bajnokság ötödik helyezettje is, az Agroland Timisoara.

Mindkét csapattal jó kapcsolatot ápol a viharsarki egylet, így nem véletlen, hogy ez a két gárda lesz Molcsányi Ritáék ellenfele.

- A hazai rendezésű torna a felkészülésünk egy újabb fontos állomása. Ezúttal hazai pályán és a saját közönségünk előtt, és újfent erős csapatok ellen játszunk. A tavalyi szlovák bajnok Strabag Bratislavával kezdünk pénteken és az erős román bajnokságban ötödik helyen záró, szintén nemzetközi kupaszereplő Agroland Timisoara lesz a másik rivális vasárnap. Mindkét mérkőzés jó erőfelmérő lesz arra, hogy hogyan sikerült a prágai tapasztalatok után elvégzett munkánkat beépíteni a játékunkba. Már a múlt hétvégén is láttuk, hogy a Strabag Bratislava a tavalyi szezonhoz képest megerősödött, két nemzetközileg jegyzett játékossal bővült a keretük: egy bolgár és egy szerb légióssal. A Temesvár is átalakult, soraikban itt lesz volt feladónk Barbora Kosekova, valamint több újonnan igazolt tehetséges játékos - mondta Leiszt Máté, a csapat edzője.

Bodnár Dorottya kiemelte a hazai rendezésű nemzetközi tornával kapcsolatban, hogy keményen dolgoznak a felkészülés ezen szakaszában is.

- Ugyanúgy készülünk a hétvégi ellenfelek ellen, mint bármely más csapat ellen. Nem az eredmény számít ezen a tornán, hanem az, hogy minél jobb összhang legyen a játékosok között, valamint nagy hangsúlyt fektetünk a taktikai elemek beépítésére is - fogalmazott a center.

Lucija Mlinar, a csapat horvát ütője izgatott, hogy ismét hazai pályán tesztelhet a csapat.

- Fontosak nekünk ezek a felkészülési mérkőzések, hiszen mindig meccsszituációkban látjuk igazán azt, hogy hol tartunk. Az, hogy hazai pályán fogunk ismét pályára lépni óriási öröm, játékosként mindig nagy motivációt ad saját közönségünk. Sokan jöttek ki az Irán elleni mérkőzésünkre, remélem most is minél többen jönnek majd el, hogy szurkoljanak nekünk - hangsúlyozta Lucija Mlinar.

 

A torna menetrendje:

 

2018.09.21 - 19:00 - BRSE - Strabag Bratislava

2018.09.22 - 16:00 - Strabag Bratislava - Agroland Timisoara (INGYENES)

2018.09.23 - 17:00 - BRSE - Agroland Timisoara

 

Megemlékezés az első találkozó előtt

 

Tragikus hirtelenséggel a múlt héten elhunyt a BRSE egyik legrégebbi szurkolója, Balogh Attila. A klub, a szimpatizánsokkal egyeztetve és együttműködve megemlékezést szervez. Pénteken a Békéscsabai Városi Sportcsarnok "A" oldali, márványos termében, 18 órától várják a drukkereket főhajtásra és gyertyagyújtásra.

 

További programok »

FEL