Röplabda: Lucija Mlinar marad kék-fehérben

2018. június 6. 10:39 | behir.hu

A bajnokcsapat egyik legjobbja a következő szezonban is a BRSE színeiben játszik, miután a felek megegyeztek a folytatásról, így életbe lép a korábbi megállapodásban rögzített plusz egy éves opció.

A 23 éves ütő, aki a horvát röplabdázás egyik legnagyobb tehetsége, fiatal kora ellenére jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Oszlopos tagja a hazája válogatottjának, járt Európa Bajnokságon és több csapat színeiben szerepelt nemzetközi kupasorozatokban.

- Remekül éreztem magam Békéscsabán, megszerettem a várost, a klub pedig komoly perspektívát kínál, hiszen ismét négy sorozatban állunk rajthoz és szeretnénk túlszárnyalni a tavalyi szezon eredményeit. Műtétem miatt nem tudtam pályára lépni a bajnoki döntőben, amit nehezen éltem meg, de már túl vagyok rajta, júliusban a horvát válogatottal folytatom a munkát. Rengeteget jelentett nekem, hogy a klub mindvégig mellettem volt a legnehezebb pillanatokban is, mindent megtettek a gondos ellátásom és a mielőbbi felépülésem érdekében. Jó játékkal szeretném mindezt viszonozni - fogalmazott a klub közösségi oldalán Lucija Mlinar.

Baran Ádám elárulta, az elmúlt hetekben intenzív tárgyalások zajlottak a szerződéshosszabbításokról, de az új kiszemeltek is előtérben voltak. A horvát játékos tavaly érkezett a csabai egyesülethez és főszerepet játszott abban, hogy a BRSE megvédte címét a Közép-európai Kupában és megnyerte a bajnokságot.

- Ez egy nagyon fontos döntés volt, hiszen Kormos Mihály külön kérése volt, hogy a nyitásfogadásban és támadásban is nagyon fontos szerepet betöltő játékos maradjon Békéscsabán. Ez a szándék egybeesett a válogatott ütő elképzeléseivel, aki elmondta, hogy minden adott itt a fejlődéséhez, így a válogatott program után csatlakozik a BRSE keretéhez - emelte ki a klub elnöke.

 

További programok »

FEL