Érkező, távozó és maradó játékosokat jelentett be a BRSE

2018. május 18. 12:06 | Papp Ádám Sándor

A BRSE ötödik bajnoki címének megszerzése után már a következő szezonra készül. A klub két játékosának jövőjét már nyilvánosságra hozta, azonban a játékoskeret alakulása még kérdéses.

Pár nappal ezelőtt Ksenija Ivanovic a klub közösségi oldalán üzent a szurkolóknak, hogy Békéscsabán marad a következő szezonban is.

A csabai együttes is közzétett egy bejegyzést a montenegrói válogatott röplabdázóval kapcsolatban, ahol olvasható: "Több alkalommal is hangsúlyoztam, hogy remekül érzem magam Békéscsabán. A város szép és élhető, az emberek barátságosak és nagyon szeretik a röplabdát” – hangoztatta a közönség kedvenc.

A klub a héten egy másik bejelentést is tett, amely a magyar röplabdázás legmagasabban jegyzett játékosáról szólt. Sokan keresték Dobi Edina nevét a válogatott kerethirdetésekor, mint kiderült, a center idén nem ölti magára a címeres mezt – olvasható a klub tájékoztatójából. Sőt, a játékos a következő szezont is kihagyja. Dobi Edina elárulta: döntésében régebbi, kiújuló sérülései mellett a magánélete is mérvadó volt.

– Visszatérő, maradandó krónikus sérülésekkel küszködöm, amivel már a szezon felétől kezdve játszok. Tudtam, hogy a válogatott szereplés a szezon után kezdődik és nincs időm regenerálódni – fogalmazott a behir.hu kérdésére a BRSE csapatkapitánya.

Az ötödik magyar bajnoki cím megszerzése után sem dőlhet hátra a BRSE vezetősége, hiszen a további sikerek elérése érdekében keményen kell dolgozni – árulta el a klub elnöke.

– Ahhoz, hogy ilyen sikereket tudjunk elérni, a klub hátterét fokozatosan erősíteni kell. Az előző években úgy értünk el sporttörténelmi eredményeket, hogy más csapatok költségvetése a többszöröse, külföldi csapatok esetében jóval a miénk fölött volt – emelte ki Baran Ádám.

Az elnök hozzátette: jelenleg is zajlanak a tárgyalások a BRSE játékoskeretével kapcsolatban. A 7.TV a maradó, illetve az érkező és távozó játékosok kilétével kapcsolatban egyelőre konkrét választ nem kapott. A történésekről a klub vezetősége  hivatalos oldalán folyamatosan beszámol. Pénteken reggel újabb érkező játékost jelentett be a klub: Bodovics Hanna érkezik Békéscsabára, aki Vasastól igazol át. A 21 éves center 2 évre írt alá BRSE-hez.

További programok »

FEL