Röplabda: Dobi Edina befejezi a pályafutását?

A vasárnap kezdődő Európa-liga apropóján sajtótájékoztatót tartott a Magyar Röplabda-szövetség. A női válogatott keretében nem szerepel Dobi Edina – kérdésre Jan De Brandt szövetségi kapitány elmondta, a játékos talán nem is folytatja pályafutását.

Vasárnap a magyar női röplabda-válogatott hazai pályán Franciaország, a férfiegyüttes Splitben, Horvátország ellen kezdi meg szereplését a nemzetközi sorozatban. A nők a legjobbak között, az úgynevezett Arany Európa-ligában játszanak, míg a férfiak a második csoportban, az Ezüst Európa-ligában érdekeltek.

Ludvig Zsolt, a szövetség főtitkára elmondta, a női csapat felívelése nyomán az a cél, hogy a férfiak is eljussanak az Európa-bajnokságra, ennek remek felkészülési terepe az Európa-liga. Mivel a nők Európa-liga Arany-csoportjában Magyarország lesz a négyes döntő házigazdája, a társaságnak van módja arra, hogy a csoportkör mérkőzéseit a csapatkialakításra, a fiatalok beépítésére használja.

„Sokáig álom volt a férficsapat Európa-liga-szerepeltetése, de tavaly ez a folyamat is elindult” – jelentette ki Ludvig. Hozzátette, a szövetség által kitűzött cél a férficsapat esetében a négyes döntőbe jutás, a nőkkel szemben pedig – akik házigazdaként már biztosan tagjai az elődöntőnek – a fináléba jutás az elvárás.

A női keret legnagyobb hiányzója Dobi Edina, a magyar bajnok Linamar-Békéscsabai RSE csapatkapitánya. Jan De Brandt szövetségi kapitány újságírói kérdésre elmondta, hogy Dobi kisebb sérülésekkel küzd, ráadásul júniusban férjhez megy, továbbá tudomása szerint az sem biztos, hogy a kiváló center folytatni akarja játékos-pályafutását.

Jan De Brandt nagyon örül annak, hogy a magyar szövetség rendezi a négyes döntőt, hiszen így közel egy hónapjuk van a felkészülésre. Tálas Zsuzsanna feladó azt mondta, a magyar válogatottnak eddig az összetartás volt az egyik legfőbb erőssége, s bár most sok az új játékos a keretben, lesz egy hónapjuk megismerni egymást.

„Boldogok voltunk a lányokkal, hogy újra találkoztunk, hiszen akik külföldön játszunk, jó ideje nem láttuk egymást. A fő cél most az, hogy a fiatalokat bevonjuk a közösségbe” – fogalmazott a Krakkóban légióskodó Tálas.

„Az összeszokáshoz idő kell, mi pedig így nyertünk néhány hetet. Szeretnénk minden csoportmeccset megnyerni, de a csúcsformát június 14-re időzítjük” – mondta annak kapcsán, hogy együttese házigazdaként biztosan tagja a négyes döntőnek.

 

A női válogatott kerete:

Bagyinka Fanni (Hungast-Haladás, feladó), Bleicher Réka (feladó, UTE), Dékány Bernadett (ütő, Trentino Rosa), Glembóczki Zóra (ütő, Linamar-Békéscsabai RSE), Lékó Lilla (liberó, Jászberény VT), Molcsányi Rita (liberó, Linamar-Békéscsabai RSE), Nagy Eszter (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Németh Anett (ütő, Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Pintér Andrea (center, Jászberény VT), Sándor Renáta (ütő, Allianz MTV Stuttgart), Szakmáry Gréta (ütő, SSC Palmberg Schwerin), Szedmák Réka (ütő, Linamar-Békéscsabai RSE), Szűcs Kinga (ütő, UTE), Tálas Zsuzsanna (feladó, Trefl Proxima Kraków), Villám Lilla (ütő, Fatum-Nyíregyháza)

 

A program:

május 20., 18.30: Magyarország–Franciaország, Közszolgálati Egyetem

május 23., 18.30: Magyarország–Horvátország, Közszolgálati Egyetem

május 26., 16.00: Finnország–Magyarország, Tampere

május 30., 20.00: Franciaország–Magyarország, Nancy

június 2., 17.00: Horvátország–Magyarország, Split

június 6., 18.30: Magyarország–Finnország, Érd Aréna

június 14-15.: négyes döntő, Papp László Budapest Sportaréna

 

Forrás: MTI/ Nemzeti Sport

Megosztás:

Címke: , , , , ,