Röplabda Eb: Két békéscsabai játékos a nemzeti válogatott keretében

2019. augusztus 21. 13:23 | behir

Kihirdette 14 fős Európa-bajnoki keretét Jan De Brant, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

De Brandt a szerdai bejelentésen azt mondta: a rutin mellett a fiatalos lendületre van szüksége minden poszton, ezért döntött a nevezett röplabdázók mellett. "Hosszú lesz a torna, minimum öt, de remélem több mérkőzés vár ránk. Bízom abban, hogy ha a fiataloknak be kell szállniuk, akkor azt a plusz lendületet hozzá tudják majd tenni a csapatjátékhoz, amire szükségünk lesz" - fogalmazott a szakvezető.

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára kijelentette: a Papp László Sportaréna "röplabdásítása" sikerült, minden készen áll a kontinenstornára. "Délután a csapatok már birtokba is veszik a csarnokot. Az a célunk, azért dolgoztunk, hogy a torna után a játékosok, a szurkolók és mindenki elégedetten távozzon Budapestről" - mondta a főtitkár. A magyar válogatottal kapcsolatban úgy fogalmazott, a cél a csoportból való továbbjutás, a nyolcaddöntős szereplés kivívása.

A keretben a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület két játékosa: a center Pekárik Eszter, illetve a liberó Molcsányi Rita kapott helyet. Bodovics Hanna az utolsó pillanatig a válogatottal készült, de az utolsó keretszűkítést követően a csapat szövetségi kapitánya már nem számít a center játékára.

A budapesti társrendezésű Európa-bajnokság pénteken kezdődik, a magyarok elsőként az Eb-újonc észtekkel találkoznak a Papp László Sportarénában. A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, a sorozatban harmadszor Eb-résztvevő házigazdák sorrendben a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal csapnak még össze.

 

A magyar válogatott Eb-kerete:

feladók: Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna

ütők: Bokorné Liliom Rita, Dékány Bernadett, Szerencsés-Miklai Zsanett, Németh Anett, Sándor Renáta, Szakmáry Gréta, Török Kata

centerek: Gyimes Zsófia, Nagy Eszter, Pekárik Eszter

liberók: Molcsányi Rita, Tóth Fruzsina

 

Forrás: MTI

További programok »

Sport

A Debrecen nyolc góllal nyerte a keleti rangadót Békéscsabán - galériával

Ezúttal sem sikerült győznie a Békéscsaba Előre NKSE csapatának a női kézilabda NB I-ben, miután a Debreceni VSC könnyedén vitte el a két pontot a városi sportcsarnokból. A DVSC-t nem zavarta meg, hogy ezúttal nem lehettek nézők az arénában és magabiztos győzelmet aratott a lilákkal szemben.
2020. február 22. 21:20
FEL