Röplabda: Sofija Medic újra a BRSE-ben

2018. június 21. 08:53 | behir

Nem akármilyen igazolást realizált a Linamar-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A magyar bajnoki címvédő egy nemzetközileg magasan jegyzett, Európa egyik legerősebb válogatottjában is bemutatkozott játékossal folytatta a bejelentések sorát.

A 27 éves, szerb állampolgárságú, de magyar felmenőkkel is rendelkező játékos az előző szezonban a CSM Bukarest világsztárokkal megtűzdelt csapatát erősítette, ahol a Bajnokok Ligája-döntős Alba Blaj együttesét megelőzve nyert román bajnokságot.

Sofija Medic leigazolásával eldőlt, hogy Nagy Eszter távozik Békéscsabáról, akinek további pályafutásához sok sikert kíván a klub.

- Biztos vagyok benne, hogy Sofija üde színfoltja lesz hazai és nemzetközi sikerekre törő csapatunknak. Remek kvalitásokkal és komoly tapasztalattal rendelkezik, hatalmas fegyverténynek tartom, hogy sikerült leigazolnunk, hiszen nívós csapatoktól, a kontinens top bajnokságaiból voltak ajánlatai. Szerződtetése egyik sarokpontja volt a 2018/2019-es szezonra tervezett koncepciónknak - nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke a klub közösségi oldalán.

Érdekesség, hogy a 184 cm magas center, 2012 tavaszán játszott már Békéscsabán néhány hónapot, oroszlánrészt vállalva abban, hogy a klub története során először a legjobb négy közé jutott a bajnokságban, Kormos Mihály vezetésével.

- Abszolút meggyőző volt a klub által felvázolt elképzelés, szeretnék részese lenni a BRSE sikertörténetének, így örömmel és motiváltan szerződtem Békéscsabára. Nagyszerű folyamatok mentek végbe az elmúlt években, melynek eredményeként a klub indulhat a Bajnokok Ligájában és neve jól cseng szerte Európában. Ismerem elnök úr terveit és maximalizmusát, valamint Misit is felkészült, jó szakembernek tartom. Ezek fontos szempontok voltak döntésem meghozatalakor - mondta Sofija Medic.

 

További programok »

FEL