BRSE: Új koncepcióval, még sikeresebben

2017. május 4. 14:34 | behir

Története legsikeresebb szezonját zárja a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE). A klub megnyerte a Magyar Kupát és az NBI-et, a MEVZA ligát, a CEV kupában pedig a legjobb nyolc közé jutott. Az elmúlt hét évben a klub szisztematikus fejlődésen ment keresztül – a menetelés pedig tovább folytatódhat az egyesület vezetőségének tervei szerint.

Mélyről, gyakorlatilag kieső helyről indultak, ahonnan építkezve évről évre jobb eredményeket értek el, mára pedig Magyarország magasan legjobb csapata a BRSE – idézte vissza az egyesület elnöke. Baran Ádám a behir.hu-nak elmondta: tudatosan készülnek a jövőre, és látják azt, hogy a nemzetközi porondon a sikerekhez sokat kell még fejlődniük. Megjegyezte: számos olyan innovációval szeretnének kedveskedni a szurkolóknak a következő szezonban, mint például BRSE Applikáció vagy a gyermekmegőrző, amellyel a kisgyermekes szülőknek kedveznének.

– Igyekszünk olyan koncepciót felvázolni a következő két esztendőre, amely a csapat nemzetközi porondon való sikerességét biztosítja, de ez nem egyszerű. Korábban 2-3 évre határoztuk meg a koncepciót, amely most járt le. Nagyon magasra tettük a mércét a vezetőségnél, és kizárólag olyan víziót alkotunk meg, amely nagyravágyó, de egyben tartani is lehet. Ehhez viszont sok dolognak változnia kell, az anyagi szempontoktól kezdve a klub szervezettségéig – fogalmazott Baran Ádám.

Az BRSE vezetősége szeretne humán erőforrást biztosítani, szervezettebbé tenni az iroda működését, így magát a klubot is előrébb vinni, hiszen ez elengedhetetlen a fejlődéshez – avatott be az egyesület elnöke. Ehhez segítséget is kapnak, hiszen a röplabda bekerül a látványsportágak közé, az ebből származó források egy részét pedig ezeknek a szempontoknak a kielégítésére fogják fordítani. Az elnök szerint ez nagy lépés, hiszen, ha szervezett a klub menedzsmentje, akkor az kihat az egész felnőtt csapatra, sőt az utánpótlásra is.

– Markáns változás lehet a magyar top csapatok versenyében is. Visszajöhet az extraliga, így nem lesz akkora kontraszt a mérkőző csapatok teljesítményében, hanem csakis a legjobbak játszanak majd egymással – mondta Baran Ádám, aki úgy véli: ha lenne egy ilyen liga, akkor számos idegenlégiós venné ki a részét a magyar röplabdában, sőt, akár külföldön játszó magyar játékosokat is tudnának szerződtetni.

Az egyesület elnöke szerint a MEVZA-t is megreformálhatják. Lát arra esélyt, hogy bajnoki rendszerben fogják játszani a mérkőzéseget a ligában, hiszen több tárgyalás is zajlott már ez ügyben. Baran Ádám szerint fontos téma ugyanakkor a Bajnokok Ligájában való részvétel is, mely a legfőbb vonzerőt jelenti a játékosok és a szurkolók számára. A tavalyihoz hasonlóan Rómában lesz az Európai Röplabda Gála, ahova a BRSE is meghívást fog kapni – ekkor sorsolják ki a Bajnok Ligája csoportköreinek mérkőzéseit.

 

P.Cs.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL