BRSE: Töretlen fejlődés a cél

2017. május 23. 13:21 | Kovács Dávid

Hagyományteremtő jelleggel tartott sajtóreggelit a Békéscsabai Röplabda SE a média képviselői részére. Az eseményen Baran Ádám elnök, Kormos Mihály szakmai igazgató és Varga Róbert technikai igazgató adott tájékoztatást a klubot érintő stratégiai kérdésekről, döntésekről. A klubvezető kiemelte, a tehetséges magyar játékosokat komoly tapasztalatokkal rendelkező légiósokkal és válogatott játékosokkal egészítik ki a következő hetekben.

Bajnoki cím, kupagyőzelem, MEVZA-siker és nyolc közé jutás a CEV-kupában. Története legsikeresebb szezonja után új koncepcióval és új edzővel kezdi majd az új szezont a BRSE női röplabda csapata. A két sikeres szezon után távozó Sasa Nedeljkovic helyét a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Alberto Salomoni veszi át.

- A töretlen fejlődés a célunk, a klub előrelépésével pedig a magyar röplabda is fejlődhet. Továbbra is tartom a kapcsolatot Sasa Nedeljkovic-csal. Az együttműködésünk színtere nem a BRSE lesz a jövőben, de mindenképpen szeretném, ha továbbra is a magyar röplabdáért dolgozna, mert a sportág nincs olyan helyzetben, hogy lemondjon egy ilyen szakemberről – emelte ki Baran Ádám.

A klub már korábban bejelentette Molcsányi Rita, Szpin Renáta, Petrenkó Brigitta, Bodnár Dorottya és Ludmán Réka szerződéshosszabbítását. Az elmúlt napokban pedig Szedmák Réka, Petőváry Panni és Pekárik Eszter is csatlakozott a bajnokhoz. A klubvezető elmondta, fontos küldetésként jelölik meg a fiatal magyar tehetségek szerepeltetését, ennek megfelelően a következő szezonban a bajnoki összecsapásokon is több játéklehetőséget kapnak majd. Baran Ádám hangsúlyozta, a következő időszakban azon dolgoznak, hogy további válogatott játékosokkal és tapasztalt légiósokkal erősítsék meg a keretet.

Kormos Mihály utánpótlásért felelős szakmai igazgató tájékoztatása szerint jelenleg 270-en röplabdáznak az egyesületnél. Mint mondta, az új programmal az a céljuk, hogy jövőben megduplázzák ezt a létszámot, arra törekszenek, hogy minden évben kerüljenek ki olyan fiatalok az alsóbb korosztályokból, akik ütőképes tagjai lehetnek a felnőtt csapatnak. Az utánpótlás döntőkön is komoly szerepet tölt be a BRSE, az ifjúsági országos döntőn ezüstérmet szerzett a klub, de a junior, illetve serdülő korosztályban is éremesélyes a csapat.

Már az előző szezonban is a klubot erősítette Varga Róbert, aki technikai igazgatóként tevékenykedett és a jövőben is ezt a szerepet tölti be. A klub nemzetközi összecsapásai komoly terhet róttak az egyesületre, számos feltételnek meg kellett felelni.

- A jövőben is az a célunk, hogy kiszolgáljuk a drukkereket, minél nagyobb „szurkolói élményt” szeretnénk átadni a kilátogatóknak. Folyamatosan gyűjtjük a tapasztalatokat, olaszországi látogatásunknak köszönhetően újdonságokat is bevezetünk. Tervezünk egy BRSE applikációt, amivel még több információt kaphatnak a drukkerek, de tervezünk egy gyermekmegőrzőt, így azok, akik kisebb gyermekkel érkeznek a találkozóra, biztonságban tudhatják a kicsiket, amíg drukkolnak a kedvenceknek – emelte ki Varga Róbert.

Szintén újító kezdeményezés, hogy a klub szurkolói ankétot szervez, ahol lehetőséget biztosítanak a csapat szimpatizánsainak, hogy feltegyék kérdéseiket. A találkozót május 30-án, kedden tartják 18 órától a FEK Étteremben.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL