BRSE: Egy közös nap a szurkolókkal karácsony előtt

2017. december 18. 16:05 | Papp Ádám Sándor

Vasárnap egy egész délelőtti programmal készült a Linamar-Békéscsabai Röplabda Sport Egyesület a rajongóknak, valamint az utánpótlásban játszó fiataloknak.

A csabai röplabdás lányoknál már hagyománnyá nőtte ki magát az adventi időszakban megszervezett esemény, ahol az utánpótlás csapat játékosai, a szülők és a szurkolók is jelen vannak a felnőtt csapat társaságában. A klub vezetése a tavalyi év sikere után ebben az évben is egy egész napon átívelő programsorozatot valósított meg.

- Több, mint 300 fiatal sportol a BRSE kötelékében, rengeteg szülő és gyerek érdeklődik, hogy mikor tudnának a felnőtt csapattal találkozni, beszélgetni a játékosokkal, aláírást kérni és esetleg egy fotót is készíteni. Ezért döntöttünk úgy idén is, hogy lehetőséget adunk nekik egy egész délelőttön keresztül. Úgy gondolom, hogy alázatos munkával elért kiváló eredményeink jó példát állítanak a fiatalok elé, ezért is szerettük volna megszervezni ezt az egész napos programsorozatot. Játékos programokkal, bemutató edzéssel és mérkőzéssel is készültünk, valamint az utánpótlásban szereplő játékosok szembe szállhattak a szakmai stábbal is - emelte ki Baran Ádám, a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE elnöke.

 

 

A fiatalokon kívül a felnőtt csapat játékosai is kikapcsolódhattak a rendezvényen. Dobi Edina például rendkívül meglepődött az utánpótlásban játszó fiatalok létszámán.

- Nagyon fontosnak tartom ezt a napot. Elsősorban kiemelném azt, hogy szerintem szenzációs, hogy ennyi kislány röplabdázik Békéscsabán és az is, hogy ennyien érdeklődnek irántunk, egyszerűen hihetetlen, hogy mennyien eljöttek. Remélem példaképpé válhatunk a szemükben és sikereinkkel motiválni tudjuk őket a jövőre nézve - fogalmazott Dobi Edina, a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE játékosa.

A csabai lányok december 22-én játsszák idei utolsó mérkőzésüket, majd a két ünnep között pihenőt kapnak.

- A pénteki, Kaposvár elleni mérkőzést követően néhány nap szabadságot kapnak a lányok, de 27-én reggel már edzésbe állnak és gyakorlatilag szilveszterig napi két edzéssel készülünk. Január 4-én már Közép-európai Liga-mérkőzés következik a Slavia Bratislava ellen, amelyet szeretnénk győzelemmel abszolválni. Nagyon sűrű hónap lesz a január, hiszen lesz olyan hetünk, amikor három mérkőzésen kell majd helyt állnia a csapatnak. A lányoknak nagyon fel kell készülniük az év első hónapjára mind fizikálisan, mind mentálisan  - fogalmazott Alberto Salomoni, a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE vezetőedzője.

A felnőtt csapat játékosai ezt a szünetet kikapcsolódásra használják, valamint arra, hogy az ünnepek alkalmával együtt töltsék szabadidejüket a családtagjaikkal és barátaikkal.

- Hazamegyek Budapestre és a családommal leszek karácsonykor. Keveset látom őket, szóval jó lesz újra találkozni velük, már nagyon várom. Ez a kis szünet jó lehetőség lesz arra is, hogy egy kicsit kikapcsolódjak és ráhangolódjak a folytatásra - emelte ki Petőváry Panni, a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE játékosa.

A BRSE emellett folytatta az elmúlt években elindított jótékonysági akcióját. A "Hozz egy labdát egy mosolyért" elnevezésű programban a Békés Megyei Vöröskereszt segítségével csaltak mosolyt a rászoruló gyerekek arcára. A vasárnapi bajnoki mérkőzés alkalmával arra buzdították a szurkolókat, hogy hozzanak labdákat a Haladás elleni mérkőzésre, amelyeket a drukkerek a találkozó végén dobhattak a játéktérre.

Mint arról beszámoltunk, a csabai lányok sima, 3-0-s győzelemmel zárták a vasárnapi napot a szombathelyi rivális ellen.

 

További programok »

Sport

Megyei hajléktalan sportnapot rendeztek Békéscsabán

Megyei sportnapot szervezett kedden a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a hajléktalanok számára. Az öt versenyszámból álló megmérettetés elsősorban a közösségépítésről és a megyében működő hajléktalanokat ellátó intézmények tapasztalatcseréjéről szólt.
16:55
FEL