Röplabda: A harmadik meccset is megnyerte a BRSE és bejutott az elődöntőbe

2021. március 2. 06:52 | Hidvégi Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE az előző találkozóhoz hasonlóan 3-1-es győzelmet aratott a Szent Benedek RA ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén. A csabaiak a sikerükkel bejutottak a bajnoki elődöntőbe.

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – Szent Benedek RA 3:1 (15,-25,18,11)
Női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés, Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Szarka János, Soltész Róbert

BRSE: Drpa 21, Kosekova 2, Vander Weide 26, Konstantinou 13, Szatmári 7, Szűcs 7. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zhidkova 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.

SZBBRA: Szerényi 4, White 17, Vacsi 8, N. Skoric 6, M. Skoric 9, Herbin-Baker 3. Csere: Fáth (liberó), Sevarika 4, Araczki 2, Dimitric, Vukoja. Vezetőedző: Kormos Mihály.

A BRSE az első találkozón hazai pályán 3-0-ra győzött, míg idegenben 3-1-re. A mérkőzés előtt az volt a kérdés, hogy a viharsarkiaknak sikerül-e már most hétfőn bejutni az elődöntőbe. A csabai csapatból ezúttal is hiányzott a két kezdő center, Pekárik Eszter és Tina Grudina, így újra két fiatal, Szatmári Lilla és Szűcs Gréta kapott lehetőséget.

A csabai együttes jól kezdte az első játszmát, 2-0-s állásnál a vendégek mestere, a Békéscsaba korábbi sikeredzője Kormos Mihály azonnal időt kért. A labda ekkor még a hazaiaknál maradt és felkúszott az előny 5-0-ra, a Balatonfüred ezt követően szerezte csak első pontját. A vendégek 8-8-nál egyenlítettek, majd zsinórban öt pontot szerzett a BRSE, ezért Kormos Mihály 13-8-nál ismét időt kért. A kék-fehérek az első szettben nem remegtek meg, 25-15-tel előnyt szereztek.

 

Kormos Mihálynak ezúttal sem sikerült borsot törnie korábbi csapata orra alá - (Fotó: Kuti István)

 

A második játszma első pontját a Szent Benedek RA szerezte, de a hazaiak hamar előnybe kerültek és már 4-2-re is vezettek. A Balatonfüred ekkor visszakapaszkodott, előbb egyenlített, majd átvette a vezetést (4-5). A BRSE folytatta jobban már 10-7-et is mutatott az eredményjelző. A vendégek erőt gyűjtöttek, átvették a vezetést, így 13-15-ös állásnál a hazaiak mestere is időt kért. Tóth Gábor kérései nem mutatkoztak meg azonnal a hazaiak játékában, de szépen lassan visszajöttek és egyenlítettek (17-17). Kormos Mihály is időt kért, de a Békéscsaba átvette a vezetést. 22-22-nél a BRSE edzője kihasználta a második időkérését is a játszmában. A csapatok fej-fej mellett haladtak, a vendégek örülhettek jobban, hiszen 27-25-re megnyerték a második szettet (1-1).

A harmadik játszmában visszarendeződtek az erőviszonyok, a BRSE 5-1-es vezetésénél a vendég tréner időt kért. A hazai együttes még szerzett egy pontot, majd a vendégcsapat feljött két pontra (6-4). A Balatonfüred nem talált fogást a Békéscsabán, 14-9-nél ismét időt kért Kormos Mihály. A hazaiak kezéből azonban már nem lehetett elvenni a vezetést, a BRSE 25-18-ra megnyerte a harmadik szettet (2-1).

 

Tóth Gábor csapata a második játszmát leszámítva magabiztosan győzött - (Fotó: Kuti istván)

 

A negyedik játszmát a Balatonfüred kezdte jobban, ezért 6-3-as állásnál Tóth Gábor időt kért. A vezetőedző húzása bejött, az együttese 7-6-nál átvette a vezetést. 9-7-es csabai előnynél a vendég mester is időt kért. Kormos Mihály nem tudta feltüzelni a csapatát, a hazaiak elhúztak hat ponttal (13-7). A vendég edző újra időt kért, amit a játszmában utoljára tehetett meg. A BRSE tovább hengerelt, zsinórban kilenc pontot tett a táblára (16-7). A Szent Benedeknek nem volt esélye, a Békéscsaba 25-11-re megnyerte a negyedik játszmát és 3-1-re a mérkőzést.

A BRSE összesítésben 3-0-ra győzött és bejutott az Extraliga elődöntőjébe, ahol majd a Kaposvárral találkozhat, amennyiben a somogyiak harmadszor is legyőzik az MTK-t.

 

MESTERMÉRLEG

 

Tóth Gábor: A viszonylag sima első szett után megnyugodtunk és a második játszma végéig sorozatosan rossz döntéseket hoztunk, ami a játszma elvesztéséhez vezetett. Mindez rányomta a bélyegét a harmadik etapra is, ahol gyorsan rendeznünk kellett a sorainkat. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy bejutottunk az elődöntőbe és magunk mögött hagytuk az apró sérülésekkel teli időszakot. A két fiatal centeremnek gratulálok, hiszen téthelyzetben bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Sok sikert kívánok a füredieknek a folytatásban!
 
Kormos Mihály: A mérkőzés elején gyengén kezdtünk, de nagyon szépen belelendültünk és körülbelül 60 percig tudtuk tartani ezt a színvonalat. Az első játszmában a BRSE bajnoki címre esélyes csapatként játszott, szinte hiba nélkül röplabdázott. Hasonlóan a többi mérkőzéshez partiban tudtunk maradni a hazaiakkal. Szép teljesítményeket láttam mindhárom mérkőzésen, aminek nagyon örülök. Sok sikert kívánok a Békéscsabának, remélem idén megszerzik hatodik bajnoki címüket is!
 

Galéria

További programok »

FEL