Röplabda: A CEV Kupa után fókuszban a bajnokság

2021. november 27. 06:35 | Papp Ádám Sándor

A Vasas Óbuda ellen folytatja a női Extraliga küzdelmeit a Swietelsky-Békéscsaba vasárnap este. A csabai lányok célja, hogy hibátlan mérleggel zárják a bajnokság idei küzdelmeit.

A Swietelsky-Békéscsaba legutóbb szerdán lépett pályára, amikor a CEV Kupa első körének visszavágóján a lengyel Lodz együttesét fogadta hazai pályán. A csabai lányok ugyan 3:1-es vereséget szenvedtek, de elmondásuk alapján sokat tanulhatnak a magas szinten röplabdázó ellenfelüktől. A BRSE az Extraliga alapszakaszának első körét vasárnap a Vasas Óbuda ellen zárja.

– Úgy gondolom, ha a blokkvédekezés működni fog a mi részünkről, akkor partiban leszünk, illetve fegyelmezetten kell játszanunk, ez lehet a győzelem kulcsa – mondta a behir.hu kérdésére Glemboczki Zóra

A Swietelsky-Békéscsaba a 2021/22-es kiírásban 6 győzelemmel és 16 ponttal vezeti az első osztály küzdelmeit. A Vasas Óbuda 5 győzelmével és 15 pontjával a tabella második helyét foglalja el.

– Jelen pillanatban, bár vannak sérültjeik, úgy gondolom, hogy olyan bevethető játékosokkal rendelkeznek, akik bármikor jól be tudnak szállni a meccsbe, így az elemzés sem olyan egyszerű. Viszont ez nem kell, hogy problémát jelentsen. Ha csak át tudjuk menteni azt a formát, amivel a Lodz ellen szerepeltünk a héten, akkor mindenképpen komoly esélyeink vannak, hogy megszerezzük a 3 pontot – emelte ki Tóth Gábor vezetőedző.

A Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda Extraliga mérkőzés vasárnap 19 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

További programok »

Sport

FEL