Robbanás történt a londoni metróban

Robbanás történt péntek reggel 8.15-kor egy metrókocsiban London nyugati részén, a Parson’s Green nevű megállónál; lapértesülések szerint egy fehér vödör robbant fel, és több ember arca megégett. 8.21-kor kaptunk bejelentést – mondta el a tűzoltóság szóvivője.

A rendőrség a Twitteren arról számolt be, hogy egy „incidens” történt, és egyenruhások vannak a helyszínen. Azóta terrortámadásként kezelik a reggeli robbantást – írja a BBC hivatalos forrásokra hivatkozva.

Pánik tört ki az utasok között – derül ki a közösségi médiában megosztott üzenetekből. „Az emberek sikítozva menekültek” – írta egyikük a Twitteren. „Egy tűzlabda repült át a szerelvényen, az ajtókhoz ugrottunk” – mondta el egy szemtanú a Mirror beszámolója szerint. Többen abban sérültek meg, hogy a pánikban megtaposták őket – írja a SkyNews egy szemtanúra hivatkozva.

A mentők és a rendőrség speciális egységei is a helyszínen vannak – derül ki a SkyNews beszámolójából.

 

 A beszámolók szerint többen égési sérüléseket szenvedtek, néhány embert kórházba szállítottak

 

A Scotland Yard bejelentése szerint “incidens” történt pénteken egy metrókocsiban London nyugati részén, a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal Parson’s Green nevű állomásánál.

Az utasok hővel járó, robbanásszerű jelenségről számoltak be. A médiában megjelent egy fotó egy zacskóba csomagolt, festékesvödörnek tűnő, kisebb lánggal égő és füstölgő fehér műanyag vödörről.

A beszámolók szerint többen égési sérüléseket szenvedtek, néhány embert kórházba szállítottak.

Halálos áldozatokról sem a hivatalos bejelentések, sem a szemtanúk beszámolói sem szólnak.

A londoni tűzoltóság hat tűzoltóautót és ötven tűzoltót küldött a helyszínre.

A District metróvonalat a Parson’s Green állomás és a vonal legnagyobb csomópontja, a több más metróvonalat és elágazást is kiszolgáló Earl’s Court állomás között lezárták.

A District Line szolgálja ki a tenisztornáiról híres Wimbledon városrészt is. Az incidens Wimbledontól négy megállónyira, a belváros felé vezető vonalon történt a reggeli csúcsforgalomban.

A 400 kilométeres, tizenkét fővonalból és számtalan elágazásból álló londoni metróhálózat többi vonalán péntek délelőtt zavartalan volt a forgalom.

Legutóbb 2005. július 7-én történt súlyos incidens a londoni metróban: akkor három öngyilkos merénylő három metrószerelvényt, negyedik társuk egy londoni városi buszt robbantott fel. Abban a merényletsorozatban 52-en meghaltak, a sérültek száma meghaladta a hétszázat.

A 2005-ös merénylet után a teljes londoni metróhálózatot azonnal lezárták.

 

Forrás: hirado.hu, MTI

Megosztás:

Címke: , ,