Rekordszámú nevező búcsúztatta a telet a Farsangi Futógálán

A hideg téli időjárás ellenére rekordszámú nevező jelentkezett az idei Farsangi Futógálára. A vasárnapi sportrendezvényen a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki megtalálta a neki megfelelő távot, hiszen 6 éves kor alatti gyerekeknek 400 métert kellett lefutniuk, a gyakorlottabb futók pedig akár a félmaratoni, maratoni sőt az 50 kilométeres távot is választhatták.

Malacka melegített be a legkisebbekkel és ő is indította el a 400 méteres távra a legfiatalabb sportolókat. A 6 éves kor alatti gyerekeknek meghirdetett gyermekfutást Petrovszki Boglárka nyerte meg.

A nagyobbak már a 4,6 kilométeres távot választották. Sokan közülük farsangi jelmezben vágtak neki a versenynek. Szabadi Luca például azért döntött úgy, hogy zuhanykabinnak öltözve vesz részt a futógálán, mert az iskolai farsangon nem tudott ott lenni, mivel beteg volt.

A felnőttek közül is akadtak szép számmal olyan bátor vállalkozók, aki jelmezben indultak a versenyen. 4,6 kilométeres távra Juhászné Mónika és Pável Anikó műtősként nevezett.

– Egy hete már voltunk jelmezes futóversenyen Orosházán, és úgy gondoltuk, hogy ez is egy jó móka lenne. Korábban neveztünk, mint egy hete, de úgy gondoltuk, hogy a jelmez még egy kicsit dob az egész hangulatán – mondta Juhászné Mónika.

A telet búcsúztatva és a tavaszt köszöntve, mínusz 5 Celsius fokban, néhol még havas pályán indultak el a verseny résztvevői. A hideg időjárás ellenére a 2018-as versenyidőszakot rekordszámú nevezővel, mintegy 160 futóval indították el.

– Egyre többen futnak a megyében, illetve Békéscsabán. Ha öt évre visszatekintünk, ahhoz képest 50-60 százalékkal megnőtt a rendszeresen futók száma, amatőr futókról beszélünk elsősorban – emelte ki az esemény szervezője Tóth László, Békéscsaba futónagykövete.

A versenyzők felkészültségük szerint hat – a 400 méteres, valamint a 4,6, 10, 21, 42 és 50 kilométeres – táv közül választhattak. A leghosszabb versenytávot teljesítők reggel 9 órakor indultak és délután három órára érkeztek a célba.

A békéscsabai Farsangi Futógála frissülő redményeit idekattintva tekinthetik meg.

 

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,