Idén is Pörögtek a körök az Árpád-fürdő körül

2017. november 4. 20:58 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az elmúlt évekhez képest idén rekord számú – tizennyolc versenyző nevezett a 12 órás kategóriába a Pörögnek a körök futóversenyen. Voltak, akik szombaton reggel hattól egészen este hatig futottak, de további négy – 1, 2, 4 és 6 órás kategóriákban is indultak sportolók. Összesen 135-en neveztek a békéscsabai futóversenyre.

A Pörögnek a körök elnevezésű esemény célja évről-évre az, hogy minden sportoló megtalálja a neki megfelelő távot, lehetőséget adva az amatőr futóknak, hogy kipróbálják magukat. A rutinos félprofi versenyzők pedig versenyhelyzetben mérhetik fel felkészültségüket.

– Az volt a célom, hogy egyenletesen, jó tempóban haladjak és minél többet teljesítsek. Önmagamhoz képest szerettem volna jól futni. Az, hogy megnyertem a versenyt, külön öröm - mondta a behir.hu kérdésére Varga István, az egyórás táv győztese, félmaraton futó.

A verseny különlegessége az, hogy adott idő alatt minél hosszabb távot kell lefutnia a versenyzőknek. Idén egy chipes rendszernek köszönhetően könnyen nyomon követhető volt az, hogy ki hány 1096 méteres teljes kört teljesített a békéscsabai fürdő körül, ehhez adták hozzá az utolsó részkör távolságát.

– Elég vegyes a kép, hiszen amatőrök, fél-profik, profik is futottak. Az egyórás távon tíz kilométertől egészen tizenhat kilométerig tart a teljesítendő táv. A legmagasabb kategóriában – a 12 órás futásnál – 80 és 125 kilométeres távokról beszélhetünk - emelte ki a Tóth László futó nagykövet, a Pörögnek a körök futóverseny szervezője.

Az ország minden pontjáról, de leginkább Kelet-Magyarországról érkeztek sportolók, ugyanakkor jöttek Dunántúlról, és két nevező volt Romániából is – tájékoztatott Tóth László. A verseny szervezője hozzátette: a rendezvény népszerűsége miatt azon is elgondolkodtak, hogy a jövőben egy, a város központjánál nyugodtabb helyen szervezik meg a megmérettetést.

 

 

További programok »

FEL