Hatvannyolc település, 710 kilométer - április 1-jén rajtol a 6. Megye Futás

2019. március 28. 07:43 | Kovács Andrea

Ismét a mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet Tóth László futónagykövet. A hatodik megyefutás április 1-jén a békéscsabai főtérről indul. Tizenhárom nap alatt mintegy 710 kilométer tesz meg a sportoló. A 68 településen áthaladó futónagykövethez bárki, bármilyen távon csatlakozhat

 

 

2018-ban közel háromezren csatlakoztak, Tóth László futónagykövet figyelemfelhívó akciójához. Az egész Békés megyét megmozgató kezdeményezést a megyei önkormányzat is támogatja. Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: igyekeztek minél több települést arra buzdítani, hogy álljon az akció mellé. Egyrészt lehetőséget kapjon a nagykövet arra, hogy találkozhasson fiatalokkal, gyermekekkel, pedagógusokkal. Másrészt arra is, hogy helyi futók, amatőr sportolók csatlakozzanak a futáshoz.

 

 

Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere hangsúlyozta: a megyeszékhely minden olyan kezdeményezést kiemelten kezel, amely a napi mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet. Akár sportolóként, akár reklámon vagy sajtótájékoztatókon keresztül próbáljuk a fiataloknak eljuttatni az üzenetet: az egészséges életmód alapja az, hogy sportoljunk – mondta az alpolgármester.

A sajtótájékoztatót a KIOS Bizottság elnöke, Bíró Csaba szervezte, aki a rendezvény fővédnöke is egyben. Mint mondta, a megyeszékhelyen nagyon sok a sportolni vágyó, ez jól látszik a különböző sportrendezvények részvételi számán is. Azt is kiemelte, hogy a megyefutás is nagyon kedvelt a lakosok körében, amit a szervezők minden évben próbálnak színesebbé tenni.

Tóth László korábban csak Békéscsabán hirdette a futás és a közösségi mozgás fontosságát. A futónagykövet a kezdeményezés révén a megye szinte minden településére eljutott már az elmúlt öt évben. 68 településen keresztül, 710 kilométert tesz meg, ami napi átlagban 54 kilométert jelent. Az előző évek tapasztalata alapján arra számítok, hogy körülbelül 2-3 ezer fő csatlakozik hozzám - mondta Tóth László

A megyefutás április 1-jén, hétfőn 9 órakor, Békéscsaba főteréről rajtol. A megyefutáshoz bárki bármilyen távon csatlakozhat majd.

 

További programok »

FEL