Hetedszer is Megye Futás

2020. március 10. 07:14 | behir

Április 16-án 9 órakor Békéscsabáról hetedik alkalommal rajtol el a Megye Futás, amelynek célja továbbra is a mozgás, a futás és az egészséges életmód népszerűsítése. Az esemény Békés megye mind a 75 települését érinti, Tóth László futónagykövet tizennégy nap alatt 800 kilométert tesz meg.

- Mint Békéscsaba futónagykövete fontosnak tartom, hogy ott legyen a köztudatban az, hogy a mozgás, a futás és különböző sportok űzése, gyakorlása nem csupán kedvtelés, hanem nagyon lényeges része az egészséges életmódnak, az ép testnek és léleknek – mondta Tóth László, a rendezvény elindítója.

A futónagykövet hangsúlyozta: jómagam és társaim azon munkálkodunk, hogy minél többen megmozduljanak a megyében. Hozzátette: futónagykövetként ez a küldetése, de ezt személyes ügyként is kezeli. Úgy gondolja, hogy fontos a példamutatás, erre kiváló lehetőség ez az esemény.

- Az elmúlt években sikeresnek bizonyult az akció, Tóth László futónagykövetnek sok embert sikerült megnyernie, sokan húztak futócipőt és csatlakoztak megyeszerte, vele futottak, meghallgatták a mondanivalóját – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

A Megye Futásnak az a lényege, hogy a szervezők és a résztvevők népszerűsítsék a mozgás fontosságát, arról beszéljenek azokon a helyeken, ahol megállnak, hogy futni, mozogni jó, és nagy szükség van rá főleg ebben a stresszel teli világban, amelyben élünk. A visszajelzések mind arról szólnak, hogy hatása van az egyén életére, egészségére, mindennapjaira a rendszeres mozgás.

- Megyeszerte egyre szaporodnak a futóközösségek, nagykövetségek és ez, szerénytelenség nélkül állíthatom nekünk futónagyköveteknek is köszönhető – tette hozzá Tóth László.

 

További programok »

FEL