Ötvenkét település és 580 kilométer a futás népszerűsítéséért

Negyedik alkalommal rendezik meg a sportolást és az egészséges életmódot népszerűsítő Megyefutást! A kezdeményezést 2014-ben indította el Tóth László, akkor a békéscsabai futónagykövet 23 településre jutott el, idén már 52 helyszínen várják az egész térséget megmozgató rendezvényt.

2016-ban mintegy 3 ezren kapcsolódtak be a futásba, amit idén is megtehet bárki akár rövidebb, akár hosszabb szakaszon március 28. és április 8. között a megye számos pontján.

– Ötvenkét település fogad és vár minket sok szeretettel. Ez tizenkét napot és 580 kilométert jelent. A lényeg továbbra is az, hogy a futást szeretnénk népszerűsíteni és várjuk csatlakozókat minél nagyobb létszámban. A településeken inkább gyerekeket, illetve iskolásokat várunk, de az idősebbeket, a futás kedvelőit is örömmel látjuk a csapatban – emelte ki Tóth László.

Kiss Tibor alpolgármester hangsúlyozta, mindig nagy örömmel áll a város olyan kezdeményezések mellé, amelyek az egészséges életmódot és a mozgást reklámozzák. Hozzátette, nemcsak kiváló röplabdásai, atlétái vannak Békéscsabának, hanem olyan nagyszerű futója is, aki képviseli ezt az eszmét. A 4. Megyefutásnak két fővédnöke van: Szarvas Péter polgármester és Zalai Mihály. A Békés Megyei Önkormányzat elnöke, amikor először találkozott a futónagykövettel, rögtön a kezdeményezés mellé állt.

– Békéscsabán nagyon aktív a futóélet, de ez nem mondható el a megye minden településéről. Éppen ezért fontos a sportolás, a jó gyakorlat elterjesztése nemcsak a fiatalok körében, hanem az idősebbek esetében is, hiszen a futást, a kocogást szinte bármikor el lehet kezdeni – szögezte le a megyei elnök.

Bíró Csaba, a KIOS Bizottság elnöke – aki védnökként szintén az eseményt támogatja – kiemelte, pezsgő élet van a városban a futás területén, mintegy 2-3 ezren rendszeresen mozognak ebben a formában. Hozzátette, az önkormányzat azon dolgozik, hogy szerencsés esetben még ebben az évben épüljön egy olyan pálya, amit a futók a nap 24 órájában használhatnak majd.

A futók március 28-án 9 órától rajtolnak a békéscsabai főtérről, majd április 8-án Szabadkígyósról érkezik vissza a csapat a megyeszékhelyre.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,