Egész nap Pörögnek a körök Békéscsabán

2018. november 4. 15:10 | Zsíros András

A futás népszerűsítése, és lehetőség az amatőr futóknak, hogy kipróbálják magukat hosszabb távon – továbbra is ez a célja a Pörögnek a körök Békéscsabán elnevezésű programnak, ami vasárnap kora reggel kezdődött az Árpád Fürdőnél. A különböző távokon vagy időtartamban versenyzők számára a már megszokott, 1092 méter hosszú körpálya mellett most új kihívással, a szokatlanul meleg idővel is meg kellett küzdeni.

 

 

Egy rövid bemelegítés, és már állhatnak is rajthoz azok, akik két órán át futnak, ezzel együtt pedig dudaszóra az egy órás versenyzőknek ér véget a futam. Még csak délelőtt kilenc óra van ekkor, de már valaki a huszonötödik körét kezdi. Aki vasárnap reggel az Árpád Fürdő környékén járt, csak kapkodhatta a fejét a változatos távokon induló változatos életkorú résztvevők láttán. Beszédes a rendezvény elnevezése, itt valóban mintha csak úgy röpkén pörögnének azok a körök.

Úgy látszik, a futás továbbra is népszerű sport az amatőrök körében, akiknek ez a megnevezés semmiképpen sem a teljesítményüket jelzi. Volt, aki tizenkét kört is lefutott egy óra alatt. A húszfokos „őszi” időben ezt csak elismerés illeti.

Nem is volt még példa ilyen enyhe hőmérsékletre ezen a novemberi versenyen – emlékszik vissza Tóth László futónagykövet, a rendezvény szervezője. Ez elsősorban a leghosszabb, 12 órás távot teljesítők dolgát nehezítheti meg szerinte, akik reggel hatkor rajtoltak.

Mintegy 120 résztvevővel zajlik az egész napos verseny, a mára országos méretűre nőtt érdeklődést jelzi, hogy még Veszprémből is érkeztek futók. Bár a legnépszerűbb táv az egyórás futam, a sportolók dicséretére válik, hogy a 12 órás versenyre huszonhárman is beneveztek. Este hat óráig pörögnek az ő köreik, remélhetőleg jó sok összegyűlik belőlük!

További programok »

FEL