Útnak indultak a megyefutók

2018. április 16. 12:59 | Papp Ádám Sándor

Hétfőn reggel elrajtolt az ötödik Megyefutás Békéscsaba főteréről. A sportolást és az egészséges életmódot népszerűsítő kezdeményezés révén a futók 634 kilómétert tesznek meg és 60 települést érintenek. Az indulóknak a távot tizenhárom nap alatt kell teljesíteniük Tóth Lászlóval, Békéscsaba futónagykövetével az élen.

 

 

Az ötödik Megyefutás 14 bátor jelentkezője közös bemelegítéssel kezdte a hétfő reggelt. A nyújtás után rajthoz álltak a résztvevők és elindultak hosszú útjukra. Volt olyan induló aki a korábbi években is szívesen csatlakozott a kezdeményezéshez.

– Az első kivételével minden évben részt vettem a Megyefutáson. Igyekszek annyit teljesíteni, amennyit csak tudok, de szeretném végigfutni a távot – árulta el az egyik futó, Czeglédi Katalin.

 

Közös bemelegítéssel kezdődött az 5. Megyefutás Fotó: Kovács Dénes

 

A Megyefutást 2014-ben indította el Tóth László, akkor a békéscsabai futónagykövet huszonhárom településre jutott el. Mint mondta, a kezdeményezés célja az, hogy népszerűsítsék a futást. Tavaly ötszáznyolcvan kilométer volt a táv, akkor is többezren csatlakoztak a futókhoz.

– Idén növeltük a távot: az útvonal elég hosszú, hatvan települést érint. A kezdeményezés nevéből ered az, hogy az egész megyét befutjuk tizenhárom nap alatt, közel hatszázharminc kilóméternyi távot tűztünk ki célul – avatott be a részletekbe Tóth László.

 

A rajt pillanata. Fotó: Kovács Dénes

 

A futónagykövet vezette csapat Békéscsaba főtéről Szabadkígyósnak vette az irányt. A településre érkezve az első állomáson a helyi iskolában álltak meg és pihentek. Innen közel száz szabadkígyósi diák csatlakozott a futóbrigádhoz, akik Újkígyósra tartottak.

 

A szabadkígyósi diákok is csatlakoztak a futókhoz
Fotó: Ujházi György

 

A Megyefutók április 28-án Dobozról érkeznek vissza a megyeszékhelyre.

További programok »

FEL