Rangos nemzetközi atlétikai verseny Békéscsabán

2017. május 2. 09:00 | Mikóczy Erika

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club április 30-án rendezte meg a Budapest Bank 38. Nemzetközi Sportgála, országos gyalogló bajnokság és a Csaba Center 23. Utcai Futógála versenyeit. A rendezvényen felnőttek és gyerekek, igazolt sportolók és amatőr mozogni vágyók egyaránt megmutathatták, mire képesek.

A gyaloglásban az igazolt sportolók kvalifikációt szerezhettek a londoni világbajnokságra. Emellett az amatőr résztvevőknek 6000 méteres futóversenyt, a gyerekeknek pedig játékos sorversenyt hirdettek meg. A magyar és román magyar és román sportolók mellett ezúttal hongkongi gyalogló hölgy is rótta a köröket. Végül a volt csabai Madarász Viktória elérte a világbajnoki szintet, a csabai, serdülőkorú Zahorán Petra bajnok lett, Kovács Barbarának viszont nem sikerült a szint, ő most a negyedik helyen végzett. 6000 méteres futásban, az igazolt sportolók között a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club kiválósága, Tábor Miklós győzött, míg az amatőr férfiak között a békéscsabai Varga István, a nők között a szintén csabai Gyebnár Éva végzett az élen.

A harmincnyolcadik éve megrendezett bajnokság nagy büszkesége az ország egyik legjobb atlétikai klubjának.

– A riói olimpiai bronzérmes Márton Anita és Baji Balázs olimpikonunk fémjelzi klubunk hírnevét, de számos sportolónkra vagyunk büszkék. A 38 éve alatt volt itt több országos bajnokság, voltak válogatott viadalok, és olyan is előfordult, hogy 16 ország válogatott viadalának lehettünk tanúi. Óriási hagyományokkal rendelkezik a verseny, jó érzés, hogy ezt Békéscsaba már lassan négy évtizede meg tudja rendezni – mondta Tóth Sándor, a klub ügyvezetője.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL