Két csabai lány is országos bajnok lett a 40. nemzetközi gyalogló versenyen

2019. április 28. 16:12 | Kovács Andrea

Negyvenedik alkalommal rendezte meg a nemzetközi gyaloglóversenyt a a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club. A különböző számokban összesen 70 versenyző indult. A helyiek közül Zahorán Petra és Kovács Alexandra országos bajnok lett, míg Kovács Barbara a hazai versenyen a második helyet, a nemzetközi megmérettetésen a harmadik helyet szerezte meg.

 

 

A negyvenedik alkalommal megrendezett nemzetközi gyaloglóverseny komoly esemény az atlétika és a város életében is. Korábban volt hogy 16 országból neveztek versenyzők és nyolc ország válogatottja vett részt a nemzetközi megmérettetésen. Előfordult, hogy csaknem 600-an indultak most pedig csak 70-en neveztek  - mondta  a verseny főszervezője Tóth Sándor. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club vezetőedzője hozzátette: gyaloglásban ez egy különleges esemnény, hiszen a nemzetközi mellett ez magyar bajnokság, emellett az olimpiára és világbajnokságra is kvalifikált a verseny.

 

Kovács Barbara a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője országos 2. helyezett  lett (fotó: Ujházi György)

 

Különböző távokon korosztály szerint versenyeztek a gyaloglók. A leglátványosabb a 20 km-es férfi és a 20 km-es női felnőtt verseny volt. A férfiaknál szoros küzdelemben egy chilei versenyző nyert. A nőknél sokáig egy hongkongi lány diktálta az iramot, de Madarász Viktória utólérte és a verseny harmadik harmadában fölényes nyert a magyar versenyző. Ezen a távon a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője bronzérmes lett. Kovács Barbara 1:36:58-as eredményével a 20 km-es távon egyéni csúcsot ért el és mint elmondta, az edzések során is jó irányba halad, egyre gyorsabb, három hét múlva pedig Európ-kupán fog indulni.

A klub másik versenyzője, Zahorán Petra az ifjúsági 10 km-es távon országos bajnok lett. Kiemelkedő, az előző eredményénél csaknem 4 perccel rövidebb,  (50:05- s)egyéni csúccsal. Az ifjú békéscsabai versenyző számára sok erőt adott, hogy hazai pályán, sok ismerős szurkoló előtt mutathatta meg mire képes. Az újoncok 5 km-es leány versenyében pedig a szintén békéscsabai Kovács Alexandra lett az országos bajnok.

 

Fotó: Ujházi György

 

A nemzetközi gyalogló verseny mellett 25. alkalommal rendezték meg a futógálát. Ebben 5 x 1000 m-es gyermekváltót valamint 3 x 1000 méteres családi és céges váltót hirdettek amatőr kategóriában. A 10 km-es távon pedig amatőr és igazolt versenyzők is indulhattak. Itt a nőknél a békéscsabai Pap Csilla a férfiaknál pedig a szintén békéscsabai Szabó Ádám lett az első.

 

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
2021. június 18. 12:11
FEL